חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דאץ' בייבי Dutch baby

פנקייק דאץ' בייבי נקרא לפעמים פנקייק גרמני German pancake, ביסמרק Bismarck, פחזנית הולנדית Dutch puff ואף חוליגן Hooligan ||| בניגוד לפנקייק המטוגן, דאץ' בייבי נאפה בתנור ובדרך כלל הוא עבה יותר מפנקייק ||| דאץ' בייבי הוצע לראשונה בתפריט של Manca's Cafe, בסיאטל, וושינגטון כבר בשנת 1942 ||| הסיפור הוא שביתו הקטנה של ויקטור מנקה, הבעלים של בית הקפה שהיגר לארה"ב מגרמניה, רצתה לקרוא למאפה דויטץ' בייבי Deutsch כלומר מאפה גרמני אבל יצא לה שיבוש וקראה למאפה דאץ' כלומר הולנדי, והשאר כבר היסטוריה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דאץ' בייבי Dutch baby(צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4-5 סועדים)

לפנקייק

  • 90 גרם ביצים (2 ביצים לערך. שוקלים שני חלמוני ביצים ואז מוסיפים חלבון ביצה עד שמגיעים למשקל של 90 גרם)
  • 45 גרם קמח
  • 12 גרם סוכר
  • 3/4 כפית תמצית וניל
  • 63 גרם חלב 3%

לטיגון

לקרם מסקרפונה

רוטב פירות יער

  • 4-3 כפות ריבת פירות יער
  • 2-1 כפות מים

תוספות

לקישוט

שלבי הכנה

  1. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבב עד שאין יותר גושי קמח
  2. מוסיפים לבלילה את יתר המצרכים בזהירות עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה
  3. מחממים מחבת 22 ס"מ (יצוקה או מתאימה לתנור) במשך 5 דקות
  4. מוציאים את המחבת ומורחים את החמאה בעזרת מברשת, על פני כל חלקי המחבת
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. שופכים את תערובת הביצים למחבת החמה ומשומנת
  7. אופים בתנור במשך 20-17 דקות
  8. בקערה מערבבים את מצרכי הקרם מסקרפונה לקבלת קרם אחיד
  9. בקערית נפרדת מערבבים את מצרכי רוטב פירות היער לקבלת רוטב אחיד ודליל מעט
  10. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות
  11. מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית 5 דקות להצטנן מעט
  12. מורחים שכבת קרם מסקרפונה ומפזרים מעל או לצד המסקרפונה את הפירות, רוטב פירות היער, אבקת סוכר ועלי נענע

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *