חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סוּפְּלִי Suppli alla Vodka

מאכל רחוב איטלקי קלאסי שמקורו בלאציו Lazio ובמיוחד ברומא Roma ||| שם המאכל נגזר מהמילה הצרפתית surprise כלומר הפתעה, כיוון שבמרכז כל כדור מתחבאת תוספת טעימה ||| בעוד שסוּפְּלִי יהיו לרוב בגודל קטן יותר עם מילוי פשוט יחסית, ארנצ'יני Arancini של סיציליה, גדולים יותר, ומכילים לרוב מגוון רחב יותר של סוגי מילוי ||| סוּפְּלִי alla Vodka הוא וריאציה שמתאימה לאוהבי טעמים יצירתיים ושילובים מודרניים, ועדיין שומרת על אופייה המסורתי של המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סוּפְּלִי Suppli (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

למלית

לציפוי

למטבל

שלבי הכנה.

  1. מרתיחים סיר עם מים בסיר ומלח
  2. מוסיפים את אורז הריזוטו וחולטים למשך 22 דקות עד ריכוך של האורז. הערה: כן אנחנו מבשלים את האורז יתר על המידה
  3. מסננים את האורז ומכניסים למקרר
  4. בקערה מערבבים את השמנת והפולפה עגבניות לקבלת בלילה אחידה
  5. הכנת רוטב הסופלי: בסיר רחב, מחממים את החמאה ושום עד שקיפות השום
  6. מוסיפים את הוודקה מיד לאחר מכן מוסיפים את רוטב השמנת והעגבניות ומבשלים היטב עד לכדי צמצום. מצננים ומכניסים את הרוטב המצומצם למקרר
  7. הכנת הסופלי: בקערה גדולה מערבבים את רוטב השמנת-עגבניות והריזוטו שבמקרר, עד איחוד
  8. מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים עם מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
  9. חותכים את המוצרלה לקוביות בגודל קטן-בינוני ומוסיפים לקערה ומערבבים
  10. קוצצים את הבזיליקום דק ומערבבים הכל יחדיו לקבלת תערובת אחידה
  11. יוצרים מהתערובת כדורים שווים במשקל 40 גרם
  12. מכינים 3 קערות קטנות עם קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם
  13. טובלים את הכדורי הסופלי בקערת הקמח, אח"כ בקערת הביצה ומצפים בפירורי לחם
  14. מטגנים את סופלי המצופים בשמן עד שמקבלים ציפוי זהוב וקריספי
  15. הכנת המטבל: בגערה מערבבים את מצרכי המטבל לקבלת בלילה אחידה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *