מאכל רחוב איטלקי קלאסי שמקורו בלאציו Lazio ובמיוחד ברומא Roma ||| שם המאכל נגזר מהמילה הצרפתית surprise כלומר הפתעה, כיוון שבמרכז כל כדור מתחבאת תוספת טעימה ||| בעוד שסוּפְּלִי יהיו לרוב בגודל קטן יותר עם מילוי פשוט יחסית, ארנצ'יני Arancini של סיציליה, גדולים יותר, ומכילים לרוב מגוון רחב יותר של סוגי מילוי ||| סוּפְּלִי alla Vodka הוא וריאציה שמתאימה לאוהבי טעמים יצירתיים ושילובים מודרניים, ועדיין שומרת על אופייה המסורתי של המנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למלית
- 200 גרם אורז ריזוטו ארבוריו
- 200 מ"ל שמנת להקצפה
- 350 גרם פולפה עגבניות Polpa
- 100 גרם פרמז'ן
- 50 גרם חמאה
- 3 שיני שום
- 150 גרם גבינת מוצרלה
- 50 גרם רֵיחָן (בזיליקום)
- 100 מ"ל וודקה
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- מוסקט
לציפוי
למטבל
שלבי הכנה.
- מרתיחים סיר עם מים בסיר ומלח
- מוסיפים את אורז הריזוטו וחולטים למשך 22 דקות עד ריכוך של האורז. הערה: כן אנחנו מבשלים את האורז יתר על המידה
- מסננים את האורז ומכניסים למקרר
- בקערה מערבבים את השמנת והפולפה עגבניות לקבלת בלילה אחידה
- הכנת רוטב הסופלי: בסיר רחב, מחממים את החמאה ושום עד שקיפות השום
- מוסיפים את הוודקה מיד לאחר מכן מוסיפים את רוטב השמנת והעגבניות ומבשלים היטב עד לכדי צמצום. מצננים ומכניסים את הרוטב המצומצם למקרר
- הכנת הסופלי: בקערה גדולה מערבבים את רוטב השמנת-עגבניות והריזוטו שבמקרר, עד איחוד
- מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים עם מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
- חותכים את המוצרלה לקוביות בגודל קטן-בינוני ומוסיפים לקערה ומערבבים
- קוצצים את הבזיליקום דק ומערבבים הכל יחדיו לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים מהתערובת כדורים שווים במשקל 40 גרם
- מכינים 3 קערות קטנות עם קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם
- טובלים את הכדורי הסופלי בקערת הקמח, אח"כ בקערת הביצה ומצפים בפירורי לחם
- מטגנים את סופלי המצופים בשמן עד שמקבלים ציפוי זהוב וקריספי
- הכנת המטבל: בגערה מערבבים את מצרכי המטבל לקבלת בלילה אחידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…