חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: ארנצ'יני Arancini

מהמטבח האיטלקי קיבלנו הרבה מנות והפעם כדורי ריזוטו במילוי גבינה ||| מנה קלילה, טעימה, וטובה מאד להגשה בכל מצב ||| גרסאות ארנצ'יני שונות מרחבי תבל ||| מאות שנים הפכו את המאכל פופולארי בכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ארנצ'יני איטלקי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מקור הארנצ'יני

Arancini Sicilliani כשמו כן הוא, מגיע מסיציליה של המאה ה-10 בתקופה שהאי היה תחת שלטון ערבי, בערים פלרמו, סירקוזה וטראפאני, שם ארנצ'יני הוא מאכל מסורתי לחגיגה של סנטה לוצ'יה שחוגגים ב-13 בדצמבר, כאשר לא אוכלים לחם ופסטה. מנהג זה מנציח את הגעתה של ספינת אספקת תבואה ביום סנטה לוצ'יה בשנת 1646, והמשלוח אורז שלה היה הקלה והצלה מרעב כבד.

כיום, עם הפופולריות הגוברת של פינגר פוד, הארנצ'יני נכנס עמוק לתוך תרבות האוכל האיטלקי המודרני, ונמצא אותו בכל ימות השנה ברוב המסעדות הסיציליאניות, במיוחד בפלרמו, מסינה וקטניה. מספרים שהמנה היתה חביבה על מלך נפולי פדריקו השני, והשתכללה לכדי הארוחה המסורתית שלו במהלך מסעות הציד שלו.

וריאציות וסגנונות

הסוג הנפוץ ביותר של ארנצ'יני הנמכר בבתי קפה ומסעדות סיציליאניים הם ארנצ'יני אל רגו Arancini al ragù או בפי הסיציליאנים Arancini cû sucu שהיא מנת ארנצ'יני עם מילוי משר ומוגשים ברוטב עגבניות. מנה זו עם בשר חזיר נקראת Arancini cû burru והיא מוגשת בחמאה או רוטב בשמל. גרסאות פופולאריות אחרות הן ארנצ'יני פטריות Arancini ai funghi, ארנצ'יני פיסטוק Arancini al pistachio ארנצ'יני חצילים Arancini alla norma ועוד כיד הדימיון.

במטבח הרומאי, התפתחה גרסה דומה שנקראת סוּפְּלִי Supplì שמאד דומה אבל ממולאת גבינת מוצרלה. בקהילות האיטלקיות של טקסס, ארה"ב, התפתחה גרסה של ארנצ'יני ממולא פלפל צ'ילי חריף.

ארנצ'יני (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (10 כדורים)

לרוטב

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את האורז המבושל, שמנת מתוקה, מוסקט, מלח, ומוצרלה מגורדת עד קבלת תערובת אחידה
  2. יוצרים כדורים בינונים מהתערובת
  3. הכנת הציפוי: מגלגלים כל כדור בקערית בה הביצה הטרופה
  4. לאחר מכן מגלגלים כל כדור בקערית עם פירורי לחם
  5. מטגן בשמן עמוק את הכדורים המצופים, עד הזהבה בכל הצדדים
  6. הכנת הרוטב: מחממים בסיר בינוני את השמנת מתוקה ורוטב עגבניות
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור
  8. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם

הגשה

  1. בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן ומניחים 2-3 כדורים
  2. מפזרים מעל גילופי גבינת פרמז'ן ומעט בצל ירוק קצוץ

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *