חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שמונה מתכוני ספינג' – אחד לכל נר של חנוכה

סופגניות הספינג' מוכרות במימונה ובחנוכה ||| סיפורו של הספינג' ועוד מתכונים תמצאו בקישור זה… ||| מגוון מתכונים לכל טעם ולכל גיל ||| מגוון סוגי ספינג' מהסוג הפשוט כמו של פעם ועד מתכון ספינג' משכר או ספינג' טבעוני וגם ספינג' ללא גלוטן ||| מתכון עיגולי ספינג' מטוגנים בשיטות הכנה שונות ||| בכל נר של חנוכה תוכלו לבחור את המתכון המתאים לכם ביותר ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך

ספינג' כורדי לקינוח (צילום דני בר)

מתכון: לביבות ספינז' ביתיות

מצרכים

לסירופ סוכר

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הלביבות לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח להכפלת נפח
  3. לשים את הבצק התפוח
  4. מכסים שנית בניילון נצמד ומניחים במקרר לתפיחה נוספת
  5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ
  6. קורצים עיגולי בצק בעזרת כוס
  7. יוצרים חור בעיגולי הבצק בעזרת כוס קטנה יותר ומקבלים טבעות בצק
  8. מטגנים את הספינג' להזהבה בשני הצדדים ומניחים על צלחת עם נייר מגבת
  9. הכנת סירופ סוכר: שמים בסיר בישול את המים, סוכר ופלח לימון ומרתיחים
  10. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזל נעשה סמיך במידה הרצויה
  11. הערה חשובה: לא לבשל יתר על המידה. אסור שהסירופ יזהיב ויתקשה

מתכון: ספינז' עם ערק

מצרכים

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הקמח, שמרים והסוכר עד לקבלת בצק אוורירי
  2. עושים במרכז הבצק שבקערה, גומה
  3. מוסיפים את השמן, מלח ו- 2 כפות מים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  4. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים את הבצק לתפוח כשעה
  5. לשים את הבצק ונותנים לו לתפוח פעם נוספת
  6. בתום התפיחה השנייה מעבירים הבצק למשטח מקומח ועושים עלה בצק עבה עם הידיים או מערוך
  7. יוצרים עיגולים עם קערית זכוכית
  8. בתוך כל עגול בצק יוצרים עם כוס מתאימה חור באמצע
  9. מחממים סיר עם שמן עמוק
  10. מכניסים את עיגולי הבצק לתוך הסיר עם השמן החם ומטגנים עד הזהבה יפה בשני הצדדים
ספינג' (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: ספינג’ מהיר

מצרכים

לבצק

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים רותחים
  • שדרוג: תמצית וניל או מעט מיץ לימון

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים הקערה עם ניילון נצמד או מגבת לחה מתפיחים כשעה עד הכפלת נפח
  3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 ס"מ
  4. עם קערית קורצים עיגולים ובתוך כל עיגול יוצרים עם כוס מתאימה, עיגול קטן
  5. מכסים את עגולי הבצק ומתפיחים שוב
  6. בסיר עמוק עם שמן עמוק מטגנים את הספינג' כאשר תחילה מכסה הסיר סגור
  7. הופכים צד, ומסירים את המכסה
  8. בסיר קטן מבשלים את מצרכי הסירופ לקבלת סירופ בהיר וסמיך
  9. לאחר הטיגון טובלים כל ספינג’ בסירופ החם

מתכון: ספינג’ מרוקאי טבעוני

מצרכים

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר וברנדי
  2. מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת בצק אחיד, כאשר את הערבוב מבצעים מלמטה למעלה, עד שהבצק נהיה רך מאוד אבל לא נוזלי ויש בו בועות מתחילת פעולת השמרים
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה
  4. מניחים את הבצק לתפיחה עד הכפלת נפח
  5. לשים את הבצק שנית, מכסים ומניחים לבצק לתפוח שנית
  6. מחממים סיר עם שמן עמוק
  7. מרטיבים את הידיים וקורצים כדורי בצק
  8. פותחים בכל כדור בצק, חור בעזרת 2 אצבעות ופותחים לקבלת טבעת יפה
  9. מעבירים את טבעת הבצק לתוך הסיר
  10. מטגנים בשני הצדדים
  11. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג
  12. טובלים כל ספינג’ בצלחת סוכר ומגישים
ספינג' (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: ספינג' ישראלי

מצרכים (10 יחידות)

לבצק

לציפוי

לטיגון

  • 1 ליטר שמן

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח התופח, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, אבקת אפייה ומערבבים היטב
  2. מוסיפים 2 כוסות מים בהדרגה
  3. מוסיפים את הביצים, שמן, מלח ויתרת המים ולשים במיקסר במשך 8 דקות
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של 45 דקות
  5. לשים את הבצק פעם נוספת (רק כדי להוציא את בועות האוויר)
  6. מכסים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של 35 דקות
  7. מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים שווים
  8. מרדדים כל חלק לריבוע עבה
  9. קורצים עם קערית מרק עיגול
  10. בתוך עגול הבצק קורצים עיגול עם כוס וכך נקבל טבעת בצק
  11. מניחים את טבעות הבצק על נייר אפייה ומכסים במגבת מטבח
  12. מתפיחים 30 דקות
  13. בקערה מערבבים את כוס סוכר, סוכר וניל וקינמון לקבלת תערובת אחידה
  14. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הספינג' עד הזהבה
  15. מעבירים הספינג' לצלחת עם נייר מגבת
  16. כשהספינג' עוד חם, זורים מעל מתערובת הקינמון או טובלים הספינג' בצלחת הקינמון

שלושה מתכוני ספינג' נוספים, לשלושה נרות חנוכה, בסוף הכתבה בקישור זה… וגם מתכון בונוס כאן…

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

*טיפ חשוב לכל המתכונים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות תכולת שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *