מתכון שהבסיס שלו הוא עגבנייה שידוע כנוגד חמצון עוצמתי שמסייע במניעת מחלות, שומר על העור שלנו, כלי הדם ועוד ||| אם רוצים להפיק את המקסימום מהעגבניות, כדאי לחמם אותן או להשתמש בהן בבישול, כדי לגרום לליקופן להיות יותר זמין ||| אם מוסיפים גם קצת שמן זית תסייעו עוד יותר לליקופן להיספג בגוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 8 עגבניות זן מגי או דומה
- 250 גרם בורגול (רִיפוֹת) גס
- 50 גרם חמוציות
- 50 גרם צנוברים קלויים
- מעט נענע (כמה שאוהבים)
- ½ צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- מעט שמן זית
- מעט מיץ לימון
- קורט פִּלְפֵּל שחור גרוס
- קורט מלח
שלבי הכנה
- בקערה עם מים רותחים משרים את הבורגול למשך כ- 10 דקות
- מסננים את המים ומוסיפים לקערה את הצנוברים, חמוציות, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, שמן זית, מיץ לימון, פלפל ומלח ומערבבים היטב
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בעזרת כפית, מרוקנים את העגבניות ומוסיפים את התוכן לעיסת הבורגול ומערבבים לאחידות
- מסדרים את העגבניות בתבנית משומנת בשמן זית
- ממלאים כל עגבנייה בתערובת הבורגול עד גדותיה
- אופים את העגבניות הממולאות כ- 30 דקות עד שהעגבניות משחימות בקצוות
- מגישים חם לצד סלט ירקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…