טראפלס או כדורי שוקולד הם לא אותו הדבר ועל כך כתבנו בעבר ||| הפעם טראפלס עשירים בטעם וקלים להכנה ||| טראפלס שוקולד וקוקוס הם פינוקים טעימים בגודל ביס המשלבים את הטעם העשיר והחלק של השוקולד עם הטעם המתוק והטרופי של הקוקוס ||| טראפלס שלעתים קרובות נהנים מהם כקינוח מענג או פינוק מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס חלב מרוכז ממותק
- 2 כוסות אבקת סוכר, מנופה
- 3 כוסות שבבי קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוֹקוֹלד מריר קצוץ דק
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את החלב מרוכז ממותק, אבקת סוכר ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים לתערובת בהדרגה את שבבי הקוקוס, כאשר מוודאים שהוא נטמע במלואו ונוצר בצק דביק
- בידיים רטובות, לוקחים כמות קטנה מתערובת הקוקוס ומשטחים אותה מעט בכף היד
- מניחים במרכז נתח מהשוקולד המריר הקצוץ. טיפ: עושים כדורים ממולאים כמו שעושים קובה
- עוטפים בזהירות את תערובת הקוקוס סביב השוקולד, מגלגלים אותו בין כפות הידיים ליצירת כדור ומניחים בצלחת
- חוזרים על הפעולה עד שכל התערובת נגמרת
- מגלגלים כל כדור ממולא בצלחת עם הקוקוס מיובש, עד לציפוי טוב
- מניחים את הטראפלס על מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים במקרר למשך שעה לפחות להתייצבות
- לאחר התייצבות הטראפלס מוכנים להגשה בתוך עטרות נייר או על צלחת הגשה
- אם יישארו כמה יחידות, אפשר לשמור בכלי אטום במקרר
שדרוגים
- רוצים טראפלס יוקרתי? אפשר להמיס מעט שוקולד ולטבול בו את הכמהין לפני שמגלגלים אותם בקוקוס
- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…