Kaasstengels או kue keju הם חטיף גבינה הולנדי בצורת מקלות שפרש כנפיים לקולוניה ההולנדית לשעבר, אינדונזיה ||| השם מתייחס למרכיבי המאפה, צורתו ומקורו: kaas היא המילה ההולנדית לגבינה, בעוד ששטנגלס זה מקלות ||| שלא כמו רוב העוגיות טעם של הקסטנגל מלוח ולא מתוק ||| באינדונזיה זה אחד ממאכלי החג של Natal הוא חג המולד וגם באראן הוא עיד אל פיטר ||| זהו אחד מכמה מעדנים הולנדיים שאומצו למטבח האינדונזי מאז התקופה הקולוניאלית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (40-45 יחידות)
- 150 גרם חמאה רכה
- 1 חלבון ביצה
- חלמון ביצה
- 150 גרם גבינת אדם הולנדית או גבינת גאודה או גבינת פרמז'ן
- 175 גרם קמח
- 25 גרם קמח תירס
- 15 גרם אבקת חלב
- ¼ כפית מלח (אם משתמשים בחמאה מלוחה, אפשר לוותר)
לציפוי
לפיזור
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה וחלמון הביצה עד שהם מתאחדים (אפשר לערבב את החמאה בידיים בעזרת מרית)
- מוסיפים את הקמח, אבקת חלב, גבינה ומלח ומערבבים ביד עד קבלת בצק. זה אולי נראה ממש יבש בהתחלה, אבל המשיכו לערבב והם יתאחדו לבצק
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד
- מצננים במקרר ל-30 דקות
- מחממים תנור ל150 – מעלות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ
- עם סכין או חותכן פיצה, חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של 1 ס"מ או מעט יותר
- חותכים את הרצועות ליחידות באורך 6-7 ס"מ
- מסדרים את אצבעות הבצק על תבנית האפייה
- מברישים בחלמון הביצה מפזרים עוד גבינה
- אופים במשך 35 דקות או עד להזהבה
- נותנים לקסטנגל להתקרר על תבנית האפייה למשך דקה ולאחר מכן מוציאים לרשת הקירור כדי לתת להם להתקרר לחלוטין לפני האחסון
- אִחסוּן: יש לאחסן בכלי אטום והם יכולים להחזיק עד חודש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite