מתכון: קסטנגל גבינה הולנדית-אינדונזית Kue Kastengel

Kaasstengels או kue keju הם חטיף גבינה הולנדי בצורת מקלות שפרש כנפיים לקולוניה ההולנדית לשעבר, אינדונזיה ||| השם מתייחס למרכיבי המאפה, צורתו ומקורו: kaas היא המילה ההולנדית לגבינה, בעוד ששטנגלס זה מקלות ||| שלא כמו רוב העוגיות טעם של הקסטנגל מלוח ולא מתוק ||| באינדונזיה זה אחד ממאכלי החג של Natal הוא חג המולד וגם באראן הוא עיד אל פיטר ||| זהו אחד מכמה מעדנים הולנדיים שאומצו למטבח האינדונזי מאז התקופה הקולוניאלית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קסטנגל הולנד אינדונזי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (40-45 יחידות)

לציפוי

לפיזור

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה וחלמון הביצה עד שהם מתאחדים (אפשר לערבב את החמאה בידיים בעזרת מרית)
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת חלב, גבינה ומלח ומערבבים ביד עד קבלת בצק. זה אולי נראה ממש יבש בהתחלה, אבל המשיכו לערבב והם יתאחדו לבצק
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד
  4. מצננים במקרר ל-30 דקות
  5. מחממים תנור ל150 – מעלות
  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ
  8. עם סכין או חותכן פיצה, חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של 1 ס"מ או מעט יותר
  9. חותכים את הרצועות ליחידות באורך 6-7 ס"מ
  10. מסדרים את אצבעות הבצק על תבנית האפייה
  11. מברישים בחלמון הביצה מפזרים עוד גבינה
  12. אופים במשך 35 דקות או עד להזהבה
  13. נותנים לקסטנגל להתקרר על תבנית האפייה למשך דקה ולאחר מכן מוציאים לרשת הקירור כדי לתת להם להתקרר לחלוטין לפני האחסון
  14. אִחסוּן: יש לאחסן בכלי אטום והם יכולים להחזיק עד חודש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

כתיבת תגובה