תפוחי אדמה שמשלבים את הפנים הרך ואת הקליפה הפריכה ||| תפוחי האדמה קלויים עם קרום גבינת פרמז'ן ||| מתכון נוסף של תפוחי אדמה .Vs צ'יפס ||| הרתחה של תפוחי האדמה עם עשבי תיבול מוסיפה טעמים בלי שאריות עשבים בצלחת ||| סודה לשתייה מסייעה בריכוך תפוח האדמה, ומשחררת עמילן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 2-3 ס"מ (אפשר קלופים או עם קליפה שטופה היטב)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מלח
- 4 עלי דפנה מיובשים
- 1 כף גרגירי פלפל שחור מלא
- 6 שיני שום שלמות, קלופות ומעוכות במעט
- 3-4 ענפי טימין או רוזמרין (או תערובת שאוהבים)
- 2 כפות שמן זית (או 3 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת)
- 60 גרם פרמז'ן מגורד דק
אופן הכנה
- הכניסו לסיר גדול את קוביות תפוחי האדמה, 2 ליטר מי ברז, סודה לשתייה ומלח וחממו על להבה גבוהה
- ניקח בד חיתול (כזה שעושים בו גבינה ביתית או של העוללים) או רשת סגורה (כמו להכנת תה) ומניחים בפנים את עלי הדפנה, גרגרי פלפל, שיני שום וענפי עשבי תיבול
- מכניסים התבלינים האסופים לסיר עם תפוחי אדמה
- הביאו הסיר לרתיחה, ובשלו עד שתוכלו לתקוע מזלג בתפוח אדמה (בדר"ג כ- 10 דקות לאחר שהמים רותחים)
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים והתבלינים
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- חממו תנור ח- 210 מעלות
- העבירו את תפוחי האדמה לקערה גדולה
- הוסיפו את שמן הזית (או חמאה מומסת) והפרמז'ן
- תבלו קלות במלח ופלפל
- ערבבו עד שתפוחי האדמה מתכסים בתיבול והגבינה
- העבירו את תפוחי האדמה לתבנית האפייה המוכנה ופזרו על פני כל התבנית לגובה אחיד
- הערה: בשלב זה אפשר לאחסן את תפוחי אדמה לשימוש ואפייה בשלב מאוחר יותר לפני שמוכנים לאכול)
- מעבירים התבנית למרכז התנור וצולים כ- 20 דקות, עד שתפוחי האדמה חומים-זהובים ורוחשים בתחתית
- הפכו את תפוחי האדמה בעזרת מרית מתכת דקה והמשכו בצלייה עוד 15-20 דקות, עד להזהבה מכל הצדדים
הגשה
מוציאים תפוחי אדמה מהתנור ומניחים להתקרר 5 דקות על התבנית לפני העברה לצלחת הגשה
בתיאבון