מתכון: תפוחי אדמה פריכים עם קרום פרמז'ן

תפוחי אדמה שמשלבים את הפנים הרך ואת הקליפה הפריכה ||| תפוחי האדמה קלויים עם קרום גבינת פרמז'ן ||| מתכון נוסף של תפוחי אדמה .Vs צ'יפס ||| הרתחה של תפוחי האדמה עם עשבי תיבול מוסיפה טעמים בלי שאריות עשבים בצלחת ||| סודה לשתייה מסייעה בריכוך תפוח האדמה, ומשחררת עמילן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תפוחיאדמה אפויים ומתובלים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (6 מנות)

  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 2-3 ס"מ (אפשר קלופים או עם קליפה שטופה היטב)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות מלח
  • 4 עלי דפנה מיובשים
  • 1 כף גרגירי פלפל שחור מלא
  • 6 שיני שום שלמות, קלופות ומעוכות במעט
  • 3-4 ענפי טימין או רוזמרין (או תערובת שאוהבים)
  • 2 כפות שמן זית (או 3 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת)
  • 60 גרם פרמז'ן מגורד דק

אופן הכנה

  1. הכניסו לסיר גדול את קוביות תפוחי האדמה, 2 ליטר מי ברז, סודה לשתייה ומלח וחממו על להבה גבוהה
  2. ניקח בד חיתול (כזה שעושים בו גבינה ביתית או של העוללים) או רשת סגורה (כמו להכנת תה) ומניחים בפנים את עלי הדפנה, גרגרי פלפל, שיני שום וענפי עשבי תיבול
  3. מכניסים התבלינים האסופים לסיר עם תפוחי אדמה
  4. הביאו הסיר לרתיחה, ובשלו עד שתוכלו לתקוע מזלג בתפוח אדמה (בדר"ג כ- 10 דקות לאחר שהמים רותחים)
  5. מסננים את תפוחי האדמה מהמים והתבלינים
  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. חממו תנור ח- 210 מעלות
  8. העבירו את תפוחי האדמה לקערה גדולה
  9. הוסיפו את שמן הזית (או חמאה מומסת) והפרמז'ן
  10. תבלו קלות במלח ופלפל
  11. ערבבו עד שתפוחי האדמה מתכסים בתיבול והגבינה
  12. העבירו את תפוחי האדמה לתבנית האפייה המוכנה ופזרו על פני כל התבנית לגובה אחיד
  13. הערה: בשלב זה אפשר לאחסן את תפוחי אדמה לשימוש ואפייה בשלב מאוחר יותר לפני שמוכנים לאכול)
  14. מעבירים התבנית למרכז התנור וצולים כ- 20 דקות, עד שתפוחי האדמה חומים-זהובים ורוחשים בתחתית
  15. הפכו את תפוחי האדמה בעזרת מרית מתכת דקה והמשכו בצלייה עוד 15-20 דקות, עד להזהבה מכל הצדדים

הגשה

 
- פרסומת -

 

מוציאים תפוחי אדמה מהתנור ומניחים להתקרר 5 דקות על התבנית לפני העברה לצלחת הגשה

בתיאבון

כתיבת תגובה