חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פטוצ'יני שום ושמן זית Fettuccine Aglio e Olio

מנה משודרגת של קלסיקה נפוליטנית ||| במקור זה ספגטי אליו-אוליו Spaghetti aglio e olio ||| הפעם זה שדרוג הן בסוג הפסטה ובעיקר בתוספת הירקות שיעשירו את הטעמים של השום ושמן הזית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פטוצ'יני (צילום Pixabay)

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני
  • 2 זוקיני ירוק
  • 2 קישואים
  • 2 שיני שום, פרוסות דק ככל הניתן
  • קורט פלפל שאטה
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 40 גרם גבינת פרמז'ן
  • קורט מלח שולחן
  • מלח ים דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 לימון קטן גרידת הקליפה

אופן הכנה

  1. מכינים את הפסטה פטוצ'יני אל דנטה
  2. בינתיים, חוצים את הקישואים והזוקיני לאורכם ופורסים לפרוסות דקיקות ככל האפשר
  3. בקערה רחבה, מערבבים בעדינות את פרוסות הזוקיני וקישואים יחד עם קורט מלח שולחן
  4. הזוקיני והקישוא יגירו מעט נוזלים ויתרככו. מניחים אותם על מסננת דקה
  5. יוצקים למחבת רחבה וכבדה את שמן הזית ומחממים
  6. מוסיפים את השום הפרוס ופלפל שאטה ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב
  7. כעבור 3 דקות, כשהשום כבר מפסיק לבעבע, מוסיפים פנימה את הזוקיני והקישואים
  8. מקפיצים בעדינות, ממליחים במעט מלח ים
  9. הערה: המטרה רק לחמם קלות את הזוקיני והקישוא ולא לטגן

הגשה

  1. מחלקים הפסטה לצלחות עמוקות
  2. עורמים את הזוקיני והקישוא מעל הפטוצ'יני בעודם חמימים
  3. מגרדים מעל קליפת לימון
  4. בעזרת קולפן, קולפים יריעות דקיקות של פרמז'ן ישירות מעל גבעות הפסטה והזוקיני וקישוא
  5. מגישים מיד עם כוסית יין לבן צוננת

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *