מנה משודרגת של קלסיקה נפוליטנית ||| במקור זה ספגטי אליו-אוליו Spaghetti aglio e olio ||| הפעם זה שדרוג הן בסוג הפסטה ובעיקר בתוספת הירקות שיעשירו את הטעמים של השום ושמן הזית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פסטה פטוצ'יני
- 2 זוקיני ירוק
- 2 קישואים
- 2 שיני שום, פרוסות דק ככל הניתן
- קורט פלפל שאטה
- 1 כף פטרוזיליה, קצוצה דק
- 40 גרם גבינת פרמז'ן
- קורט מלח שולחן
- מלח ים דק
- 6 כפות שמן זית
- 1 לימון קטן גרידת הקליפה
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה פטוצ'יני אל דנטה
- בינתיים, חוצים את הקישואים והזוקיני לאורכם ופורסים לפרוסות דקיקות ככל האפשר
- בקערה רחבה, מערבבים בעדינות את פרוסות הזוקיני וקישואים יחד עם קורט מלח שולחן
- הזוקיני והקישוא יגירו מעט נוזלים ויתרככו. מניחים אותם על מסננת דקה
- יוצקים למחבת רחבה וכבדה את שמן הזית ומחממים
- מוסיפים את השום הפרוס ופלפל שאטה ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב
- כעבור 3 דקות, כשהשום כבר מפסיק לבעבע, מוסיפים פנימה את הזוקיני והקישואים
- מקפיצים בעדינות, ממליחים במעט מלח ים
- הערה: המטרה רק לחמם קלות את הזוקיני והקישוא ולא לטגן
הגשה
- מחלקים הפסטה לצלחות עמוקות
- עורמים את הזוקיני והקישוא מעל הפטוצ'יני בעודם חמימים
- מגרדים מעל קליפת לימון
- בעזרת קולפן, קולפים יריעות דקיקות של פרמז'ן ישירות מעל גבעות הפסטה והזוקיני וקישוא
- מגישים מיד עם כוסית יין לבן צוננת
בתיאבון Buon Appetito