מתכון צמחוני ואף טבעוני שמציעים לחג ובכלל באדיבות חברת הבשר-החדש Redefine Meat ויקב ויתקין ||| Redefine Meat עם טעם עשיר של בשר-חדש שאינו מכיל רכיבים מן החי ||| מוצרי Redefine Meat מתאימים לחובבי טעמי הבשר, מפחיתנים, צמחונים, או טבעונים ||| כל הפרטים והמכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 300 גרם Redefine Meat נתח מפורק בסגנון בקר
- 300 גרם אטריות קדאיף
- שמן זית לפי הטעם
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1/2 פִּלְפֵּל ירוק חריף, קצוץ דק
- 10 עלי זעתר טריים
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1/3 כוס סויה
- 1/3 כוס ציר ירקות
- 1/3 כוס רכז רימונים
- 1/3 כוס סילאן
- 1/2 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
להגשה
אופן הכנה
- חותכים את אטריות הקדאיף לחתיכות של כ- 2 ס"מ (אפשר לחתוך עם מספרי מטבח)
- שמים את האטריות החתוכות בקערה מתבלים את האטריות בשתי כפות שמן זית, ומשמנים היטב
- במחבת רחבה על להבה בינונית- גבוהה מחממים 3 כפות שמן זית
- מטגנים 2 דקות את השום, בצל, פלפל ירוק ועלי זעתר
- מוסיפים נתח מפורק של רידיפיין מיט ומטגנים 10 דקות עד להשחמה, תוך כדי ערבוב ותיבול במלח ופלפל שחור
- מוסיפים סויה, ציר ירקות, רכז רימונים וסילאן ומבשלים עוד כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים
- מסירים מהלהבה ומוסיפים פטרוזיליה ומחצית מכמות הצנוברים ומערבבים
- לתוך מחבת בינונית בקוטר 22 מוסיפים 3 כפות שמן זית
- מרפדים את תחתית המחבת במחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה, דקה ומהודקת היטב
- מניחים על שכבת האטריות את תערובת הבשר-חדש בשכבה אחידה, כך שמשאירים שוליים ברוחב ס"מ מסביב
- מניחים מעל את המחצית השנייה של האטריות, בשכבה אחידה ודקה ומהדקים בעדינות
- מניחים את המחבת על להבה גדולה ומטגנים כ- 3 דקות
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עד שהחלק התחתון מזהיב
- טיפ: מומלץ לבדוק את צבע הקדאיף בתחתית המחבת
- מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את הכנאפה על הצלחת
- מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומחזירים את הכנאפה מהצלחת למחבת כך שהצד שאינו מטוגן פונה כלפי מטה
- מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב
- לאחר טיגון שני הצדדים, מעבירים את הכנאפה שוב לצלחת הגשה
- מפזרים מעל את שאר הצנוברים
הגשה
מזליפים מעל טחינה ומגישים לצד בקבוק יין רוזה ישראלי.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite