חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סְ'מוֹר S'more

סְמוֹר או סְמוֹרְס אוsmore  הוא קינוח המורכב ממרשמלו קלוי ושוקולד, פופולארי בארצות הברית וקנדה ||| S'more הוא קיצור של הביטוי עוד קצת ||| בשנת 1927 פורסם מתכון לס'מורס במגזין הצופים והצופות Tramping and Trailing with the Girl Scouts ומאז נחשב למתכון של תנועת הצופים ||| כתבנו על ס'מורס כבר בעבר כאן… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סְ'מוֹר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (16 ריבועים)

לפיזור

שלבי הכנה  

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו. משמנים בחמאה מומסת תבנית 20/20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה במהירות בינונית מערבבים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ומלח במשך כ- 5 דקות, עד שנוצרת תערובת אחידה ותפוחה
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כ-3 דקות נוספות. טיפ: מנקים את שולי הקערה עם מרית אם יש צורך
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה בלבד
  6. מוסיפים את המרשמלו והשוקולד ומערבלים עד להטמעה אחידה
  7. מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים
  8. אופים כ-20 דקות
  9. שדרוג: מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מיני מרשמלו ושבבי שוקולד מעל ולוחצים מעט פנימה
  10. מחזירים לתנור ואופים כ-5 דקות נוספות, עד שהמרשמלו רך אבל עדיין לבן

הגשה

חותכים לריבועים או מלבנים ומעבירים לעטרות נייר. מומלץ לחמם מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *