חלופה ללחמניות הרגילות וללא עמילן וגלוטן ||| מאפים בצורת לחמנייה או מאפינס שיכולים להיות תחליף למאפים מקמח חיטה ||| זו יכולה להיות גם ארוחת 10 של הילדים או נשנוש לטיול או יום עמוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (18-16 לחמניות קטנות)
- 1 כוס חמאת שקדים טבעית (ללא סוכר)
- 3 ביצים XL
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כף דבש או סילאן או סירופ מייפל
- 1/4 כוס מים קרים
- קמצוץ מלח
אופן הכנה
- במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
- מעבירים לתבנית שקעים משומנת או לכוסיות נייר או קרטון
- טיפ: כדאי למלא כל שקע בתבנית עד מחצית גובהו כדי לאפשר את התפיחה של הבלילה בעת האפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות
- אחרי קירור אפשר להקפיא ולהשתמש בלחמניות עם או בלי ממרח
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite