מרק דגים הוא מאכל מקומי עתיק של דייגים ||| מרק שמקורו מהאזור הכפרי הייחודי סביב אגם נויזידל Neusiedlsee בבורגנלנד שממזרח לווינה ||| מרק הדגים הפאנוני הוא עם שורשים מהתרבות הפאנונית בין בודפשט לבין וינה ||| יש הרבה מרקי דגים בעולם כמו מרק דגים בּוּיָאבֶּס או בויאבז Bouillabaisse ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ליטר ציר דגים (או ציר ירקות)
- 500 גרם פילה דג מכל סוג (קרפיון, שפמנון, וכו')
- 100 גרם ביצי קרפיון רך
- 1 בצל גדול
- 2 פִּלְפֵּל (ירוק, אדום או צהוב)
- 1 שן שום כתוש
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- חמאה או שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
- לאוהבי החריף: 1 פִּלְפֵּל חריף לפי הטעם, חתוך לרצועות
- שדרוג: 100 גרם בייקון מפוספס
להגשה
- שמנת חמוצה או קצפת
אופן הכנה
- מוציאים מנתחי פילה הדגים, עם פינצטה, כל שאריות עצם וחותכים לחתיכות בגודל ביס
- לאוהבי החריף ולמשדרגים: חותכים פלפל צ'ילי לרצועות, קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבייקון לקוביות
- מחממים בסיר גדול את החמאה או שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל והבייקון
- מוסיפים את רצועות הפלפל חריף ופלפל הצ'ילי, מניחים את השום ומניחים להתבשל בערך 15-20 דקות. מערבבים מידי פעם ומוסיפים 1-2 כפות ציר (דגים או ירקות) לפי הצורך
- מתבלים בפפריקה מתוקה, מוסיפים רסק עגבניות ומכניסים את נתחי פילה הדגים ומערבבים בזהירות. מוסיפים את ציר הדגים החם שנותר
- מוציאים את נתחי פילה הדגים ממש לפני הרתיחה ומניחים בצלחות ההגשה
- נותנים לנוזל המרק לרתוח במשך מספר דקות. מתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הטעם
- מוסיפים את ביצי הקרפיון הרכות ומניחים להם לשהות במרק החם זמן מה
- מתקנים תיבול ואז יוצקים לצלחות ההגשה בהם יש את הדגים
- מקשטים במעט שמנת חמוצה או קצפת ומגישים מיד
טיפ: לטעם שונה לגמרי, החליפו את הפלפל בכמה ירקות שורש חתוכים דק.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit