חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק דגים פאנוני Pannonian Fish Soup

מרק דגים הוא מאכל מקומי עתיק של דייגים ||| מרק שמקורו מהאזור הכפרי הייחודי סביב אגם נויזידל Neusiedlsee בבורגנלנד שממזרח לווינה ||| מרק הדגים הפאנוני הוא עם שורשים מהתרבות הפאנונית בין בודפשט לבין וינה ||| יש הרבה מרקי דגים בעולם כמו מרק דגים בּוּיָאבֶּס או בויאבז  Bouillabaisse ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק דגים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • שמנת חמוצה או קצפת

אופן הכנה

  1. מוציאים מנתחי פילה הדגים, עם פינצטה, כל שאריות עצם וחותכים לחתיכות בגודל ביס
  2. לאוהבי החריף ולמשדרגים: חותכים פלפל צ'ילי לרצועות, קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבייקון לקוביות
  3. מחממים בסיר גדול את החמאה או שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל והבייקון
  4. מוסיפים את רצועות הפלפל חריף ופלפל הצ'ילי, מניחים את השום ומניחים להתבשל בערך 15-20 דקות. מערבבים מידי פעם ומוסיפים 1-2 כפות ציר (דגים או ירקות) לפי הצורך
  5. מתבלים בפפריקה מתוקה, מוסיפים רסק עגבניות ומכניסים את נתחי פילה הדגים ומערבבים בזהירות. מוסיפים את ציר הדגים החם שנותר
  6. מוציאים את נתחי פילה הדגים ממש לפני הרתיחה ומניחים בצלחות ההגשה
  7. נותנים לנוזל המרק לרתוח במשך מספר דקות. מתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הטעם
  8. מוסיפים את ביצי הקרפיון הרכות ומניחים להם לשהות במרק החם זמן מה
  9. מתקנים תיבול ואז יוצקים לצלחות ההגשה בהם יש את הדגים
  10. מקשטים במעט שמנת חמוצה או קצפת ומגישים מיד

טיפ: לטעם שונה לגמרי, החליפו את הפלפל בכמה ירקות שורש חתוכים דק.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *