טחינה טורקיז מציע מתכון חגיגי למנה מנצחת עשירה בטעמים ||| עראייס דגים עם טחינה-עמבה שתרים לכם את המנה ||| תערובת דגים מענגת, אפויה בתנור בתוך פיתות טריות, ומעל רוטב טחינה עמבה ההופך כל ביס לחוויה מענגת ||| מתכון קל להכנה ומתאים לאירוח והגשה בחג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 4 פיתות חצויות
- 2 מתחי פילה דג לברק, נקי וטחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- ½ כפית סומק
- 1 לימון, גרידת הקליפה בלבד
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
- ¼ כוס שמן זית
לטחינה-עמבה
להגשה
- עגבניות מרוסקות
שלבי הכנה
- הכנת תערובת העראייס: בקערה מערבבים את הדג הטחון עם הבצל, שום, פטרוזיליה, סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידת הלימון
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית
- מכניסים את חצאי הפיתות הממולאות לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות בצד אחד
- הופכים את חצאי הפיתות ואופים 2-3 דקות נוספות עד הזהבה גם בצד השני
- הכנת הטחינה-עמבה: בקערית מערבבים את הטחינה הגולמית, מים ומלח ומערבבים היטב
- מוסיפים את העמבה ומערבבים לאיחוד
- מזליפים את הטחינה-עמבה מעל הפיתות
- מגישים חם לצד עגבניות מרוסקות ותוספת טחינה-עמבה בקערית נפרדת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…