חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קלצקופן – עוגיות תחרת שקדים הולנדיות Kletskoppen

הן נקראות גם עוגיות תחרת שקדים או עוגיות פלורנטין הולנדיות ||| ואילו ההולנדים והפלמים של בלגיה קוראים לעוגיות אלה קלצקופן kletskoppen ||| עוגיות דקות, קשות ופריכות להפליא – כמעט כמו צ'יפס בעל טעם מתוק ואגוזי עם קרמל וקינמון ||| קלצקופ (בפלמית: ראש קירח) של ברוז' מכונים Brugse kletskoppen ונחשבים למעדן מקומי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות תחרת שקדים או עוגיות פלורנטין הולנדיות – קלצקופן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות צלזיוס
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים קצרות, את כל המצרכים
  3. שמים את הבלילה בשק זילוף עם פתח עגול (בערך 13 מ"מ)
  4. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
  5. מזלפים טבעות בצק שטוחות קטנות בקוטר 2-3 ס"מ ועם מרווח של 8-10 ס"מ ביניהם (הערה: סוד הקסם הוא שהעוגיות יתרחבו ויצאו מאד דקות, גדולות ושטוחות)
  6. אופים בערך 6 דקות. טיפ: עקבו מקרוב אחר העוגיות כי הן יכולות להפוך במהירות חומות מדי!
  7. מסירים אותם בזהירות מנייר האפייה ונותנים להם להתקרר על רשת
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה

טיפים וטריקים בפטפטנים האותנטיים:

  • אם אין לכם שק זילוף, אפשר להשתמש בכפית
  • אין ללוש את הבצק יותר מדי זמן. ככל שהבצק התאחה בזמן קצר יותר, כך הביסקוויט שביר יותר
  • לא לצופף את הבצק בתבנית. הם יתפשטו לא מעט במהלך האפייה
  • תעקבו מקרוב אחר העוגיות בתנור. קצת חוסר תשומת לב והם יהפכו לחומים
  • הבלילה שלכם קצת סמיכה מידי? לחצו מעט על מנות הבצק בתבנית האפייה
  • ודאו שערימות הבצק אינן גבוהות מדי. או אז העוגיות יתקשו להתבשל היטב באמצע. כאשר העוגיות לא אפויות באמצע, הם ישארו רפויים ולא פריכים
  • מעדיפים עוגיות עם בוטנים? אפשר להחליף את השקדים בבוטנים קצוצים

הגשה

קלצקופן מגישים לצד כוס תה או לצד כדור גלידה ולעיתים מגישים על העוגייה, כדור גלידה צבעוני.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *