כתבנו בעבר על טאפאס Tapas כאן ||| למנת התרד והחומוס הזו שורשים במסורת הערבית האנדלוסית שהכניסה את התרד למטבח הספרדי ||| עקב הקושי לאחסן עלי תרד ולהבטיח את טריותו במשך ימים, התחילו בסביליה לערבב תרד עם חומוס ותבלינים רבים על מנת להבטיח את שימור עלי התרד ||| Garbanzos con espincas הוא אחד הטאפאסים הפופולריים ביותר בספרד, עשוי חומוס ותרד בטעם שום ותבלינים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….
מצרכים (4 מנות)
לתערובת הטעמים
- 3 שיני שום, קלופות
- 2 פרוסות לחם, מעט ישן
- 1 כפית כַּמּוֹן טחון
- ½ כפית כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טחונה
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כפית פִּלְפֵּל לבן, טחון טרי
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפות מים
- מלח
שלבי הכנה
- בסיר מלא במים רותחים חולטים את התרד ומבשלים 5 דקות אם יש לכם עלי תרד טרי או 15 דקות אם תרד קפוא
- מסננים וקוצצים את עלי התרד
- בסיר ברזל מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את שיני השום השלמות עד שהם משחימים
- מעבירים אותם לכלי של הבלנדר או מעבד מזון
- באותו שמן מטגנים את פרוסות הלחם עד שהן מזהיבות ושומרים את השמן
- מצרפים את הלחם לשום, ומוסיפים את שאר המצרכים של תערובת הטעמים, למעבד מזון ומערבבים הכול היטב. מניחים בצד
- חוזרים לסיר הברזל ומחממים את השמן ששמרנו. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות
- מוסיפים לתרד את התערובת שהכנו במעבד המזון וממשיכים לטגן במשך 2 דקות תוך ערבוב לאיחוד הטעמים
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ואת שמן הזית הנותר, ומקפיצים במשך 10 דקות תוך ערבוב עדין
- טועמים ומתקנים טעמים עם מלח במידת הצורך לפני ההגשה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…