חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טאפאס חומוס ותרד Garbanzos con espincas

כתבנו בעבר על טאפאס Tapas כאן ||| למנת התרד והחומוס הזו שורשים במסורת הערבית האנדלוסית שהכניסה את התרד למטבח הספרדי ||| עקב הקושי לאחסן עלי תרד ולהבטיח את טריותו במשך ימים, התחילו בסביליה לערבב תרד עם חומוס ותבלינים רבים על מנת להבטיח את שימור עלי התרד ||| Garbanzos con espincas הוא אחד הטאפאסים הפופולריים ביותר בספרד, עשוי חומוס ותרד בטעם שום ותבלינים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….

טאפאס חומוס ותרד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לתערובת הטעמים

שלבי הכנה

  1. בסיר מלא במים רותחים חולטים את התרד ומבשלים 5 דקות אם יש לכם עלי תרד טרי או 15 דקות אם תרד קפוא
  2. מסננים וקוצצים את עלי התרד
  3. בסיר ברזל מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את שיני השום השלמות עד שהם משחימים
  4. מעבירים אותם לכלי של הבלנדר או מעבד מזון
  5. באותו שמן מטגנים את פרוסות הלחם עד שהן מזהיבות ושומרים את השמן
  6. מצרפים את הלחם לשום, ומוסיפים את שאר המצרכים של תערובת הטעמים, למעבד מזון ומערבבים הכול היטב. מניחים בצד
  7. חוזרים לסיר הברזל ומחממים את השמן ששמרנו. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות
  8. מוסיפים לתרד את התערובת שהכנו במעבד המזון וממשיכים לטגן במשך 2 דקות תוך ערבוב לאיחוד הטעמים
  9. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ואת שמן הזית הנותר, ומקפיצים במשך 10 דקות תוך ערבוב עדין
  10. טועמים ומתקנים טעמים עם מלח במידת הצורך לפני ההגשה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *