מתכון: קיכל Kichel

מאכל מהמטבח היהודי המזרח אירופאי ונקרא באידיש קיכל או קיכלך וקיכלעך ברבים, כי אי אפשר לאכול רק אחד ||| קיכל מעולה יהיה תמיד גם רך וגם פריך בו זמנית, ומעל הכול  נמס בפה עוד לפני שהייתה לך הזדמנות ללעוס אותו ||| בשל המרקם הקל והאוורירי של הקיכל, העוגיות נקראות לפעמים גורנישט, כלומר כְּלוּם, שׁוּם דָּבָר ||| לקיכלך יש מוניטין של עוגייה יבשה ועל כן נהוג לאכול אותן אחרי שטובלים אותם במשקה חם כמו תה או שוקו ||| בפסח נהוג להשתמש בקמח מצה ולקבל קיכלך כשרים לפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קיחלך או קיכלך (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (30 עוגיות)

לטיגון

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח, ביצים וחומץ עד שנוצר בצק חלק
  2. נותנים לבצק לנוח, מכוסה בניילון נצמד, לפחות 30 דקות
  3. מרדדים חלקים מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת בצק דק מאוד, כמעט כמו נייר
  4. חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים או כל צורה שרוצים
  5. מחממים מחבת עמוק עם שמן בעומק 5 ס"מ, על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן מגיע לכ- 180 מעלות
  6. מניחים את חיתוכי הבצק בשמן הרותח, כמה בכל פעם, והם יתפחו בשמן
  7. הופכים צד כך שתקבלו קיכלך פריכים ושחומים קלות
  8. מניחים על צלחת עם נייר סופג
  9. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה