מאכל מהמטבח היהודי המזרח אירופאי ונקרא באידיש קיכל או קיכלך וקיכלעך ברבים, כי אי אפשר לאכול רק אחד ||| קיכל מעולה יהיה תמיד גם רך וגם פריך בו זמנית, ומעל הכול נמס בפה עוד לפני שהייתה לך הזדמנות ללעוס אותו ||| בשל המרקם הקל והאוורירי של הקיכל, העוגיות נקראות לפעמים גורנישט, כלומר כְּלוּם, שׁוּם דָּבָר ||| לקיכלך יש מוניטין של עוגייה יבשה ועל כן נהוג לאכול אותן אחרי שטובלים אותם במשקה חם כמו תה או שוקו ||| בפסח נהוג להשתמש בקמח מצה ולקבל קיכלך כשרים לפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 עוגיות)
- 1 כוס קמח
- ⅛ כפית מלח
- 2 ביצים L טרופות
- ¼ כפית חומץ בלסמי לבן
לטיגון
לפיזור
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, מלח, ביצים וחומץ עד שנוצר בצק חלק
- נותנים לבצק לנוח, מכוסה בניילון נצמד, לפחות 30 דקות
- מרדדים חלקים מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת בצק דק מאוד, כמעט כמו נייר
- חותכים את הבצק לריבועים או מלבנים או כל צורה שרוצים
- מחממים מחבת עמוק עם שמן בעומק 5 ס"מ, על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן מגיע לכ- 180 מעלות
- מניחים את חיתוכי הבצק בשמן הרותח, כמה בכל פעם, והם יתפחו בשמן
- הופכים צד כך שתקבלו קיכלך פריכים ושחומים קלות
- מניחים על צלחת עם נייר סופג
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…