חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה גבינה ופיסטוק – קטמה Kattama או קטמר Katmer

מאפה שכבות מטוגן או אפוי שנפוץ במטבחי מרכז אסיה ||| מקור השם מהמילה הטורקית המסורתית קטלמה Qatlama שפירושו מקופל ||| הקטמר הטורקי עשוי כקינוח עם גבינת קיימק וכמו מטעמים רבים אחרים מאנטוליה ממולא ומעליו פיסטוקים ||| קטלמה באזרבייז'ן, קטמה Qattama בקזחסטאן וגם Kattama בקירגיסטאן ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קטמר טורקי או קטמה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 200 גרם חמאה מומסת

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  •  280גרם מים
  •  1כפית מלח

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
  2. מחלקים את הבצק לפיסות בצק בגודל כדור טניס ומשאירים על תבנית בטמפרטורת חדר למשך שעה
  3. משרים את הג'יבני או החלומי בקערת מים למשך שעה, להוצאת המליחות ואחר כך מסננים את המים המלוחים מהג'יבני
  4. משטחים כל כדור בצק על משטח עבודה בעזרת כפות הידיים לצורה של ריבוע גדול ודק מאוד
  5. מטפטפים על ריבועי הבצק את החמאה המומסת ומקפלים כל פינה למרכז, כמו מעטפה
  6. מפזרים על הבצק שנוצר פיסטוקים, סוכר וגבינת ג'יבני (או חלומי) מפוררת
  7. לוקחים באצבעות חתיכות קטנות של מסקרפונה ומפזרים על הבצק
  8. סוגרים ומקפלים כל פינה מהבצק למרכז עד לקבלת ריבוע
  9. מחממים תנור ל- 220 מעלות, ומכניסים את המאפה לתנור למשך 15 דקות, עד להשחמה יפה
  10. אחרי האפייה מפזרים מעל עוד קצת סוכר ופיסטוקים טחונים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Afiyet olsun

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *