מאפה שכבות מטוגן או אפוי שנפוץ במטבחי מרכז אסיה ||| מקור השם מהמילה הטורקית המסורתית קטלמה Qatlama שפירושו מקופל ||| הקטמר הטורקי עשוי כקינוח עם גבינת קיימק וכמו מטעמים רבים אחרים מאנטוליה ממולא ומעליו פיסטוקים ||| קטלמה באזרבייז'ן, קטמה Qattama בקזחסטאן וגם Kattama בקירגיסטאן ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 200 גרם חמאה מומסת
לבצק
למלית
- 200 גרם פיסטוקים טבעיים, קלופים וטחונים
- 150 גרם סוכר
- 200גרם גבינת מסקרפונה
- 150גרם גבינת ג'יבני או חלומי (או קאימק)
אופן הכנה
- הכנת הבצק: לשים את כל מצרכי הבצק במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש
- מחלקים את הבצק לפיסות בצק בגודל כדור טניס ומשאירים על תבנית בטמפרטורת חדר למשך שעה
- משרים את הג'יבני או החלומי בקערת מים למשך שעה, להוצאת המליחות ואחר כך מסננים את המים המלוחים מהג'יבני
- משטחים כל כדור בצק על משטח עבודה בעזרת כפות הידיים לצורה של ריבוע גדול ודק מאוד
- מטפטפים על ריבועי הבצק את החמאה המומסת ומקפלים כל פינה למרכז, כמו מעטפה
- מפזרים על הבצק שנוצר פיסטוקים, סוכר וגבינת ג'יבני (או חלומי) מפוררת
- לוקחים באצבעות חתיכות קטנות של מסקרפונה ומפזרים על הבצק
- סוגרים ומקפלים כל פינה מהבצק למרכז עד לקבלת ריבוע
- מחממים תנור ל- 220 מעלות, ומכניסים את המאפה לתנור למשך 15 דקות, עד להשחמה יפה
- אחרי האפייה מפזרים מעל עוד קצת סוכר ופיסטוקים טחונים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Afiyet olsun