כמו ברוסקטה Bruschetta, כך גם הקרוסטיני מוכרים עוד מימי הביניים, כאשר חקלאים איטלקים אכלו את ארוחותיהם על ידי הנחתם על פרוסות לחם ולא על צלחות ||| קרוסטיני מוגשים לעתים קרובות לצד יין בשלב האפרטיף ||| הקרוסטיני הטוסקני Crostini della Toscana נחשבים למאכל מרכזי בטוסקנה ועשויים עם כבד וטחול אבל גם מבשר על האש, שעועית ופטריות ||| באומבריה Umbria מוגשת ברוסקטה עם רוטב כמהין שחור ואנשובי ||| כל הפרטים והמתכון הצמחוני בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 4-6 פרוסות לחם באגט או לחם כפרי מלא
- ¼ כוס שמן זית
- 2 שיני שום גדולות
- 4-6 פרוסות עגבניות מיובשות קצוצות
- ¼ כוס רוטב פסטו רֵיחָן (בזיליקום)
- 200 גרם גבינה לבנה 5%
- 6-8 זיתים ללא הגלעינים, חתוכים
- 6 פרוסות דקיקות של גבינה צפתית 5%
לקישוט
- 2-3 צנוברים
- ½ כוס רֵיחָן (בזיליקום)
שלבי הכנה
- קולים את פרוסות הבאגט בתנור שחומם לחום גבוה
- מטפטפים על הלחם הקלוי מעט שמן זית
- משפשפים את הפרוסות הקלויות, בשיני השום
- מורחים את הפרוסות ברוטב הפסטו
- מורחים שכבת גבינה לבנה בנדיבות
- מפזרים חתיכות זיתים
- מניחים פרוסת גבינה צפתית ועליה פרוסת עגבנייה מיובשת
- מעטרים בצנובר ובזיליקום קצוץ
- מניחים בתבנית אפייה ומחממים בתנור החם במשך 2-3 דקות
- מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito איטלקית
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…