חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אוזן המן סטייל קדאיף

נטלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל כפר בלום מציע מתכון ||| מתכון מיוחד לחג פורים, לאוזן המן משערות קדאיף, במילוי קרם שקדים ואגסים ||| עוד מתכונים של אוזני המן בקישור ||| סיפורים ועובדות מעניינות על אזני המן בקישור ||| מתכונים ביתיים של אזני המן משלל תפוצות ישראל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אוזן המן עם שערות קדאיף ואגסים – מלון פסטורל כפר בלום (צילום הראל וייס)

מצרכים

לבסיס אוזן המן

לקרם שקדים

לאגסים בסירופ

אופן הכנה

  1. הכנת בסיס אוזן המן: בקערה, ממיסים את החמאה
  2. שופכים את החמאה על שערות הקדאיף, מוסיפים אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת
  3. הכנת קרם השקדים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה ואבקת סוכר עד לאיחוד וריכוך
  4. מוסיפים 2 ביצים שלמות ו- 2 חלמוני ביצים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת
  5. מוסיפים לאט ובהדרגה בתנועות קיפול את השקדים טחונים, קינמון, וקמח ומערבבים עד איחוד
  6. הכנת האגסים בסירופ: בסיר נפרד מביאים לרתיחה את המים, סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי
  7. מקלפים את האגסים ומוסיפים אותם לסיר
  8. מבשלים כ- 10 דקות
  9. מוציאים את האגסים ומקררים אותם
  10. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  11. הרכבת אוזני המן: יוצרים משטח עגול קטן משערות הקדאיף
  12. מורחים קרם שקדים במרכז העיגול
  13. מניחים עליו את האגס המבושל (אם האגסים גדולים מדי, אפשר לחצות כל אגס לשניים או לפרוס לפרוסות דקות – הכל תלוי בגודל האוזן המן שתרצו להכין)
  14. מקפלים פנימה את שערות הקדאיף ליצירת צורת משולש כמו אוזן המן
  15. אופים בתנור במשך 20 דקות או עד הזהבה

חג פורים שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *