נטלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל כפר בלום מציע מתכון ||| מתכון מיוחד לחג פורים, לאוזן המן משערות קדאיף, במילוי קרם שקדים ואגסים ||| עוד מתכונים של אוזני המן בקישור ||| סיפורים ועובדות מעניינות על אזני המן בקישור ||| מתכונים ביתיים של אזני המן משלל תפוצות ישראל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבסיס אוזן המן
- 200 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם חמאה
- 1 כף אבקת סוכר
לקרם שקדים
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 ביצים XL
- 2 חלמוני ביצים
- 200 גרם שקדים טחונים
- מעט אבקת קינמון
- 100 גרם קמח
לאגסים בסירופ
אופן הכנה
- הכנת בסיס אוזן המן: בקערה, ממיסים את החמאה
- שופכים את החמאה על שערות הקדאיף, מוסיפים אבקת הסוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת
- הכנת קרם השקדים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה ואבקת סוכר עד לאיחוד וריכוך
- מוסיפים 2 ביצים שלמות ו- 2 חלמוני ביצים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת
- מוסיפים לאט ובהדרגה בתנועות קיפול את השקדים טחונים, קינמון, וקמח ומערבבים עד איחוד
- הכנת האגסים בסירופ: בסיר נפרד מביאים לרתיחה את המים, סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי
- מקלפים את האגסים ומוסיפים אותם לסיר
- מבשלים כ- 10 דקות
- מוציאים את האגסים ומקררים אותם
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- הרכבת אוזני המן: יוצרים משטח עגול קטן משערות הקדאיף
- מורחים קרם שקדים במרכז העיגול
- מניחים עליו את האגס המבושל (אם האגסים גדולים מדי, אפשר לחצות כל אגס לשניים או לפרוס לפרוסות דקות – הכל תלוי בגודל האוזן המן שתרצו להכין)
- מקפלים פנימה את שערות הקדאיף ליצירת צורת משולש כמו אוזן המן
- אופים בתנור במשך 20 דקות או עד הזהבה
חג פורים שמח