חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לזניה של ירקות

על לזניה Lasagne הרחבנו בעבר וגם פרסמנו מתכונים מעניינים ||| לזניה טבעונית או לזניה צמחונית וכמובן גם גרסאות מתוקות ומקוריות אחרות ||| הפעם מתכון של ברוקולי וקישואים עם מגוון גבינות שישתלבו היטב עם הטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לזניה מבושלת עשירה וצמחונית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לרוטב עגבניות

למלוי

להרכבת הלזניה

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת רוטב העגבניות: בסיר גדול מבשלים את כל מצרכי רוטב העגבניות, במשך 40 דקות
  2. טוחנים את הכול עם בלנדר ומניחים בצד
  3. הכנת המילוי: קוצצים דק את הברוקולי והקישואים
  4. בסיר סוטז' מקפיצים את הירקות בשמן
  5. מוסיפים שום וצ'ילי וממשיכים להקפיץ עד שהקישואים רכים
  6. מוסיפים בצל ומלח לפי הטעם ומערבבים 10 דקות לערך
  7. תנו לירקות להתקרר
  8. מוסיפים לסיר את הריקוטה, 1/3 מהפרמז'ן ו-1/3 מהמוצרלה
  9. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל
  10. מרתיחים את דפי הלזניה בהרבה מים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה
  11. מסננים את המים ושומרים מעט מים בצד
  12. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומכסים את התחתית בשכבה עם 1/2 מדפי הלזניה
  13. מפזרים חצי מתערובת הירקות והגבינות על דפי הלזניה
  14. מורחים 1/3 מרוטב העגבניות על שכבת הירקות
  15. חוזרים על התהליך עוד פעמיים כך שתקבלו 2 שכבות ירקות עם גבינה ו-2 שכבות רוטב עגבניות
  16. בסוף מכסים בדפי לזניה
  17. מוסיפים את שארית רוטב העגבניות ואפשר גם עגבניות
  18. מפזרים מעל את שאר הפרמז'ן ומוצרלה
  19. מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים 15 דקות עד שהגבינה נמסה
  20. מנמיכים חום התנור ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 45 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *