על לזניה Lasagne הרחבנו בעבר וגם פרסמנו מתכונים מעניינים ||| לזניה טבעונית או לזניה צמחונית וכמובן גם גרסאות מתוקות ומקוריות אחרות ||| הפעם מתכון של ברוקולי וקישואים עם מגוון גבינות שישתלבו היטב עם הטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לרוטב עגבניות
למלוי
- 350 גרם פרחי ברוקולי
- 350 גרם קישואים
- 3 בצל קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 3 שיני שום כתוש
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
- מלח
- פלפל
- 50 גרם גבינת ריקוטה
- 150 גרם גבינת פרמז'ן מגורד
- 150 גרם גבינת מוצרלה
להרכבת הלזניה
- 20 ריבועי לזניה
לציפוי
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- הכנת רוטב העגבניות: בסיר גדול מבשלים את כל מצרכי רוטב העגבניות, במשך 40 דקות
- טוחנים את הכול עם בלנדר ומניחים בצד
- הכנת המילוי: קוצצים דק את הברוקולי והקישואים
- בסיר סוטז' מקפיצים את הירקות בשמן
- מוסיפים שום וצ'ילי וממשיכים להקפיץ עד שהקישואים רכים
- מוסיפים בצל ומלח לפי הטעם ומערבבים 10 דקות לערך
- תנו לירקות להתקרר
- מוסיפים לסיר את הריקוטה, 1/3 מהפרמז'ן ו-1/3 מהמוצרלה
- מערבבים ומתבלים במלח ופלפל
- מרתיחים את דפי הלזניה בהרבה מים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה
- מסננים את המים ושומרים מעט מים בצד
- משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומכסים את התחתית בשכבה עם 1/2 מדפי הלזניה
- מפזרים חצי מתערובת הירקות והגבינות על דפי הלזניה
- מורחים 1/3 מרוטב העגבניות על שכבת הירקות
- חוזרים על התהליך עוד פעמיים כך שתקבלו 2 שכבות ירקות עם גבינה ו-2 שכבות רוטב עגבניות
- בסוף מכסים בדפי לזניה
- מוסיפים את שארית רוטב העגבניות ואפשר גם עגבניות
- מפזרים מעל את שאר הפרמז'ן ומוצרלה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים 15 דקות עד שהגבינה נמסה
- מנמיכים חום התנור ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 45 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito