מתכון של לזניה בלי כל העבודה הקשה ||| בישול מנה שיש בה כל המרכיבים: חלבון מהטופו, ירקות ופחמימות מהלזניה ||| מנה נהדרת ליום חורפי אבל תהיה נהדרת בכל יום בשנה ||| מנה עשירה בירקות וכמובן שאפר להעשיר אותה כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
- 1 בצל קצוץ
- צ'ילי או פפריקה עפ"י הטעם
- 2-3 גבעולי סלרי
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- 300 גרם דפי לזניה, שבורים לחתיכות קטנות
- 300 גרם טופו קצוץ
- 1.5 ליטר מי ברז
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת עמוקה או סיר סוטז' ומטגנים הבצל עד הזהבה
- מוסיפים את הטופו ומקפיצים להשחמה
- מוסיפים את השום, צ'ילי וסלרי ומערבבים
- מכסים את הסיר ואחרי 5-10 דקות מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים
- מביאים לרתיחה
- מוסיפים את שברי הלזניה ומערבבים היטב כך שכל הלזניה תהפוך לאדומה מהרוטב
- מבשלים 5 דקות על להבה גבוהה ואז מנמיכים את הלהבה
- מבשלים כ- 30 דקות ומערבבים מידי פעם כך שלא ידבק משהו לתחתית הסיר
בתיאבון