חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רבעי כרוב בתנור

כרוב מככב בדוכני הירקות כל ימות השנה ||| מנה חמה ומחממת, עשירה בטעמים של המטבח המרכז ומזרח אירופאי ||| מנה בה מככב ירק אחד אבל הרבה טעמים מלווים אותו ונותנים לו כבוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כרוב אפוי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-8 מנות)

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הכרוב: תחתכו את הכרוב לרבעים או שמיניות כך שכל חלק עם העלים הדוקים ולא רופפים
  2. מעסים עם האצבעות את פני הכרוב שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור מעל
  3. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  4. מסדרים נתחי הכרוב בתבנית אפייה
  5. מכניסים התבנית למשך 2-3 דקות והופכים את הכרוב על פניו
  6. מכניסים לתנור לעוד 2-3 דקות אפייה
  7. מצננים מעט ומעסים את הכרוב שוב על מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור
  8. הכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים את שאר שמן הזית, עם מלח ופלפל
  9. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
  10. מוסיפים את השום, קימל וכמון ומערבבים
  11. מוסיפים את רסק העגבניות וציר הירקות ומערבבים
  12. מבשלים עד סף רתיחה על להבה בינונית
  13. מנמיכים הלהבה ומוסיפים את החרדל ומבשלים על להבה נמוכה עד רתיחה
  14. הכנת המנה: מסדרים את הכרוב בתבנית עמוקה
  15. יוצקים על הכול את הרוטב ומנענעים קלות את התבנית כך שכל חלקי הכרוב יטבלו ברוטב ויצופו בו
  16. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות
  17. מכניסים התבנית למשך 40-45 דקות אפייה עד השחמה של כל הכרוב
  18. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הפטרוזיליה

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *