כרוב מככב בדוכני הירקות כל ימות השנה ||| מנה חמה ומחממת, עשירה בטעמים של המטבח המרכז ומזרח אירופאי ||| מנה בה מככב ירק אחד אבל הרבה טעמים מלווים אותו ונותנים לו כבוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 כרוב גדול או 2 קטנים
- 5 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- 1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2-3 שיני שום כתוש
- 1 כפית זרעי קימל שלמים
- 1 כפית כמון
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות ציר ירקות
- 1 גרגירי חרדל
לקישוט
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- הכנת הכרוב: תחתכו את הכרוב לרבעים או שמיניות כך שכל חלק עם העלים הדוקים ולא רופפים
- מעסים עם האצבעות את פני הכרוב שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור מעל
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מסדרים נתחי הכרוב בתבנית אפייה
- מכניסים התבנית למשך 2-3 דקות והופכים את הכרוב על פניו
- מכניסים לתנור לעוד 2-3 דקות אפייה
- מצננים מעט ומעסים את הכרוב שוב על מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור
- הכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים את שאר שמן הזית, עם מלח ופלפל
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
- מוסיפים את השום, קימל וכמון ומערבבים
- מוסיפים את רסק העגבניות וציר הירקות ומערבבים
- מבשלים עד סף רתיחה על להבה בינונית
- מנמיכים הלהבה ומוסיפים את החרדל ומבשלים על להבה נמוכה עד רתיחה
- הכנת המנה: מסדרים את הכרוב בתבנית עמוקה
- יוצקים על הכול את הרוטב ומנענעים קלות את התבנית כך שכל חלקי הכרוב יטבלו ברוטב ויצופו בו
- מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות
- מכניסים התבנית למשך 40-45 דקות אפייה עד השחמה של כל הכרוב
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את הפטרוזיליה
בתיאבון