עוגה בחושה לפסח, פשוטה ולא מתוחכמת, כמו פעם ||| עוגה שלא תרגישו שאין בה קמח חיטה כפי שאתם רגילים בכל ימות השנה ||| סוד הקסם הוא תערובת הקמחים שכשרים לפסח ||| קינוח קל להכנה שינחם אותכם אחרי ארוחת המצות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים
- 8 ביצים
- 3 כפות שמן
- 1 לימון גרידת הקליפה או לחילופין תמצית רום
- 3/4 כוס קמח מצה
- 1/2 כוס קמח תפוח אדמה
- 1 כוס סוכר
- 10 גרם אבקת אפיה
שידרוג
- שברי אגוזים או פירות יבשים
אופן הכנה
- בקערה גדולה מקציפים את חלבוני הביצים
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים להטמעה
- מוסיפים את חלמוני הביצים אחד אחד תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את שאר המצרכים לאט עד הטמעה וקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים תבנית עגולה 20-22 או 2 תבניות אינגליש קייק
- מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים את פני התבנית
- אופים 25-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. חג שמח ובתיאבון