חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קניידלך לפסח

חג הפסח הוא חג המצות ולא פחות מכך חג הקניידלך ||| כתבנו כאן בעבר הכל על כופתאות הקניידלאך וכדאי לכם לקרוא |||  הפעם מתכון מבין אימי שהוכיח עצמו עם מאות ואלפי כופתאות שנאכלו וטעמן לא נשכח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כופתאות קניידלאך (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר עולים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקורו של המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). עוד מתכונים תמצאו כאן באתר, כמו מתכון זה.

מצרכים (20 כופתאות / קניידלך)

אופן הכנה

  1. לערבב את הקמח מצה עם המים לקבלת תערובת אחידה ולקרר לטמפרטורת חדר
  2. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה סמיכה ואחידה
  3. לבשל סיר מים ולאחר רתיחה להוסיף מלח ו-2 כפות שמן
  4. להכניס כדורים מהעיסה אחד אחד ומבלי שיתפוררו
  5. לבשל 10-15 דקות בלהבה נמוכה
  6. להוסיף למרק שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *