חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת לקך תפוזים של ז'נט

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת ספוג ביתית עם טעם של פעם כמו שכל אחד.ת אוהב וזוכר מהבית ||| עוגת ספוג שמוכרת בעולם אבל עם טוויסט מקומי ||| גרסת הבית של עוגת התופין שנקראת גם טורט או לֶקֶך (לעקעך באידיש)|||  כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגות ספוג (צילום Pixabay)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).

עוגת ספוג (צילום Pixabay)

מצרכים (תבנית קוגלהוף)

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1.5 כוס סוכר
  • 6 ביצים L מופרדות
  • 3/4 כוס מיץ בטעם תפוזים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 גרידת קליפת תפוז
  • 1 גרידת קליפת לימון

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עם 3/4 כוס סוכר
  2. בקערה נפרדת מקציפים את חלמוני הביצים עם שאר הסוכר (3/4 כוס)
  3. להוסיף לאט לקערת המיקסר עם מקצפת החלבונים כוס קמח, שמן ולערבב לאחידות
  4. להוסיף לקערת המיקסר את שאר הקמח (כוס נוספת), מיץ תפוזים, גרידת התפוז וגרידת הלימון
  5. להוסיף תערובת הבצק לבלילת החלמונים ולערבב לאחידות
  6. לחמם תנור ל-175 מעלות
  7. לשפוך הבצק לתבנית קוגלהוף (לא צריך לשמן או לרפד התבנית)
  8. מכניסים התבנית לשליש התחתון בתנור ואופים 45 דקות
  9. בתום האפייה מוציאים והופכים התבנית על צלחת הגשה ומשאירים להתקרר לטמפרטורת החדר
  10. מסירים התבנית ומפזרים מעל העוגה אבקת סוכר

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *