מנה קלאסית שמשלבת בין הטעמים העמוקים של האנשובי המלוח לבין העדינות והמרקם הקרמי של תפוחי האדמה ||| האנשובי מעניק טעם אומאמי עשיר, שמשתלב נהדר עם תפוחי האדמה שסופגים היטב את התיבול ||| במתכון מוצע להשתמש ברְגֵלַת הַגִּנָּה הוא הריג'לה שגדל פרא בעונה זו בחצרות ושדות רבים במחוזותינו ||| אחד הסלטים היותר יהודיים שיש במשפחות רבות הוא מוגש בסעודת שבת בבוקר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6 מנות)
לוויניגרט
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- קורט פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
לסלט
- 6 תפוח-אדמה גדולים ושטופים
- 1 כוס זית טאסוס
- 4 גבעולי בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות
- 1 בצל אדום, חתוך לחצי ופרוס לפרוסות
- 1 כוס ריג'לה
להגשה
- 1 קופסת שימורים דג אנשובי
- 8 ביצי שליו חתוכות לחצי או 3 ביצים L קשות
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום פרוס לפרוסות
- 1 גביע שמנת רגילה
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- הכנת ויניגרט: בקערה מערבבים את כל מצרכי הוויניגרט
- הכנת הסלט: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- אופים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה במשך 50 דקות עד לריכוך
- מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ומצננים לטמפרטורת החדר
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ו/או חצאי פרוסות ומעבירים לקערה
- מוסיפים לקערה את ה זיתים, בצל ירוק, בצל אדום וריג'לה
- מתבלים ברוטב הוויניגרט ומערבבים
- הגשה: מפזרים מעל הסלט את האנשובי, ביצי שליו, צ'ילי אדום ותלוליות של שמנת חמוצה
- בוזקים שמן זית ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…