חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט תפוחי אדמה ואנשובי

מנה קלאסית שמשלבת בין הטעמים העמוקים של האנשובי המלוח לבין העדינות והמרקם הקרמי של תפוחי האדמה ||| האנשובי מעניק טעם אומאמי עשיר, שמשתלב נהדר עם תפוחי האדמה שסופגים היטב את התיבול ||| במתכון מוצע להשתמש ברְגֵלַת הַגִּנָּה הוא הריג'לה שגדל פרא בעונה זו בחצרות ושדות רבים במחוזותינו ||| אחד הסלטים היותר יהודיים שיש במשפחות רבות הוא מוגש בסעודת שבת בבוקר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט תפוח אדמה (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

לוויניגרט

לסלט

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת ויניגרט: בקערה מערבבים את כל מצרכי הוויניגרט
  2. הכנת הסלט: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. אופים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה במשך 50 דקות עד לריכוך
  4. מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ומצננים לטמפרטורת החדר
  5. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ו/או חצאי פרוסות ומעבירים לקערה
  6. מוסיפים לקערה את ה זיתים, בצל ירוק, בצל אדום וריג'לה
  7. מתבלים ברוטב הוויניגרט ומערבבים
  8. הגשה: מפזרים מעל הסלט את האנשובי, ביצי שליו, צ'ילי אדום ותלוליות של שמנת חמוצה
  9. בוזקים שמן זית ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *