חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק חצילים קלויים עם פטה וצנוברים

מנה עשירה ועמוקה בטעמים, שמשלבת ארומות מעושנות, מרקם קטיפתי ומליחות עדינה ||| זהו מרק שמושפע מהמטבח הים-תיכוני, ויכול להיות מוגש כמנה ראשונה או אפילו כארוחה קלה בפני עצמה ||| המרק מבוסס על חצילים שקולים עד שהם מקבלים טעם מעושן עמוק, ואז מקולפים ומעובדים לכדי מרקם חלק |||  ניתן לשלב מרכיבים נוספים שמעשירים אותו, כמו יוגורט, טחינה או שמנת לבישול, כדי לקבל גוף עמוק יותר ||| השילוב עם גבינת פטה מוסיף מליחות עדינה וניגודיות לטעם המעושן של החציל, ואילו הצנוברים הקלויים מעניקים קראנצ'יות שמאזנת את הרכות של המרק ||| מנה שמשלבת ניחוחות ביתיים עם טאץ' גורמה, מושלמת לימים קרירים או כמנה ייחודית לאירוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק חצילים קלויים (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6 מנות)

שלבי הכנה

  1. קולים את החצילים על להבה גלויה או בתנור במצב גריל, עד שהקליפה נפרדת וניתקת מבשר החציל
  2. מניחים את החצילים הקלויים על משטח עבודה, מסירים את הקליפה הדקה החרוכה וחותכים את בשר החצילים לחתיכות גסות
  3. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל 5 דקות עד לריכוך
  4. מוסיפים לסיר הבצל את השום, זעתר, תימין, בצל ירוק, חצילים ורוב הצנוברים (משאירים מעט צנוברים להגשה)
  5. מאדים 5 דקות או עד שעולה ניחוח של חציל קלוי ועשבי תיבול
  6. יוצקים לסיר החם ציר ירקות או חלב
  7. מתבלים במלח, פלפל וגרידת מוסקט. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  8. מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות למיצוי הטעמים המעושנים של החציל
  9. בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את תוכן המרק לקבלת מרקם נוזלי אחיד
  10. מוסיפים את רוב גבינת הפטה (משאירים מעט להגשה) ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול

הגשה

מגישים חם עם זילוף של שמן זית, פירורי פטה וצנוברים קלויים.

טיפ: אפשר להחליף את הצנוברים בפרוסות שקדים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *