מנה עשירה ועמוקה בטעמים, שמשלבת ארומות מעושנות, מרקם קטיפתי ומליחות עדינה ||| זהו מרק שמושפע מהמטבח הים-תיכוני, ויכול להיות מוגש כמנה ראשונה או אפילו כארוחה קלה בפני עצמה ||| המרק מבוסס על חצילים שקולים עד שהם מקבלים טעם מעושן עמוק, ואז מקולפים ומעובדים לכדי מרקם חלק ||| ניתן לשלב מרכיבים נוספים שמעשירים אותו, כמו יוגורט, טחינה או שמנת לבישול, כדי לקבל גוף עמוק יותר ||| השילוב עם גבינת פטה מוסיף מליחות עדינה וניגודיות לטעם המעושן של החציל, ואילו הצנוברים הקלויים מעניקים קראנצ'יות שמאזנת את הרכות של המרק ||| מנה שמשלבת ניחוחות ביתיים עם טאץ' גורמה, מושלמת לימים קרירים או כמנה ייחודית לאירוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 חצילים גדולים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצל חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
- 1 כף עלי זעתר קצוצים גס
- 1 כף עלי תימין קצוצים
- 200 גרם צנוברים קלויים
- ½1 ליטר ציר-ירקות או חלב
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- מעט אגוז מוסקט מגורד טרי
שלבי הכנה
- קולים את החצילים על להבה גלויה או בתנור במצב גריל, עד שהקליפה נפרדת וניתקת מבשר החציל
- מניחים את החצילים הקלויים על משטח עבודה, מסירים את הקליפה הדקה החרוכה וחותכים את בשר החצילים לחתיכות גסות
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל 5 דקות עד לריכוך
- מוסיפים לסיר הבצל את השום, זעתר, תימין, בצל ירוק, חצילים ורוב הצנוברים (משאירים מעט צנוברים להגשה)
- מאדים 5 דקות או עד שעולה ניחוח של חציל קלוי ועשבי תיבול
- יוצקים לסיר החם ציר ירקות או חלב
- מתבלים במלח, פלפל וגרידת מוסקט. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות למיצוי הטעמים המעושנים של החציל
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את תוכן המרק לקבלת מרקם נוזלי אחיד
- מוסיפים את רוב גבינת הפטה (משאירים מעט להגשה) ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול
הגשה
מגישים חם עם זילוף של שמן זית, פירורי פטה וצנוברים קלויים.
טיפ: אפשר להחליף את הצנוברים בפרוסות שקדים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…