חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה פאי בצל ופטריות

פאי מאפה בצל ופטריות הוא מנה עשירה וטעימה שמבוססת על השילוב המוצלח של בצק פריך, בצל מתוק ופטריות בעלי מרקם עמוק וארומטי ||| מאפה נפוץ במטבחים אירופאים רבים ונחשב כמאכל מנחם שמתאים לארוחה עיקרית או  כתוספת ||| הפאי הזה מתאים להגשה באירועים שונים, כמו ארוחות ערב משפחתיות, ארוחות חורף חמות, ואפילו כמאכל עיקרי לצד סלט ירקות טרי ||| בזכות המרקם העשיר והטעמים המלאים, הוא גם אופציה טובה לצמחונים או כחלופה למאפים עם בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפה פאי בצל ופטריות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

לרוטב בצל

  • שמן זית
  • 2 בצל
  • 80 מ"ל יין פורט
  • 100 מ"ל ציר ירקות

לרוטב פטריות

לפאי

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: מעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, שמן זית (או חמאה), ומלח בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי כמו חול
  2. מוסיפים את החלמון ומעבדים קצרות רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לכדורונים. אם יש צורך מוסיפים מים
  3. מוציאים את הבצק מקערת מעבד המזון או המיקסר ומשתמשים לפי הצורך. טיפ: ניתן להוסיף לבצק גרידת לימון. ניתן להחליף חצי מכמות הקמח הלבן לקמח כוסמין
  4. להכנת הפאי: משטחים את הבצק ומעבירים לתבנית פאי 22 משומנת או מספר קטנות יותר
  5. שמים על הבצק בתבנית גרגירי חומוס יבש כדי להכביד על הבצק
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. אופים במשך 5 דקות ואח"כ מצננים את התבנית עם הבצק
  8. הכנת רוטב הבצל: חותכים את הבצל לגפרורים ז'וליאן Julienne
  9. במחבת או בסיר גדול עם שמן זית מטגנים את גפרורי הבצל על להבה נמוכה עד שהבצל מתקרמל
  10. שומרים חלק מהבצל המקורמל לשימוש ברוטב הפטריות
  11. מוסיפים לסיר עם חלק מהבצל יין פורט, וממשיכים לטגן ולצמצם את הנוזלים
  12. תוך כדי כך, מוסיפים לסיר את הציר ומבשלים במשך 15 דקות נוספות
  13. מסננים את הבצק ושומרים את הרוטב שקיבלנו
  14. הכנת רוטב הפטריות: במחבת עם חמאה מטגנים את הפטריות החתוכות עד שהן מזהיבות
  15. מוסיפים את הבצל המקורמל ששמרנו בשלב 10, מלח ופלפל ומערבבים
  16. מוסיפים את השמנת ומבשלים 10 דקות נוספות
  17. במיקסר טוחנים את תערובת הפטריות עד שמקבלים רוטב סמיך וקרמי
  18. ממלאים את תחתית הפאי האפויה (או מספר תחתיות קטנות אם החלטנו למנות אישיות)
  19. מקשטים עם פטריות מוקפצות נוספות, בצל כבוש חתוך לרבעים ועלי תימין טריים
  20. להגשה, מצפים את הפאי ברוטב הבצל ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *