פאי מאפה בצל ופטריות הוא מנה עשירה וטעימה שמבוססת על השילוב המוצלח של בצק פריך, בצל מתוק ופטריות בעלי מרקם עמוק וארומטי ||| מאפה נפוץ במטבחים אירופאים רבים ונחשב כמאכל מנחם שמתאים לארוחה עיקרית או כתוספת ||| הפאי הזה מתאים להגשה באירועים שונים, כמו ארוחות ערב משפחתיות, ארוחות חורף חמות, ואפילו כמאכל עיקרי לצד סלט ירקות טרי ||| בזכות המרקם העשיר והטעמים המלאים, הוא גם אופציה טובה לצמחונים או כחלופה למאפים עם בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 100 גרם שמן זית (או 125 גרם חמאה)
- 280 גרם קמח
- ½ כפית מלח
- 1 חלמון ביצה
- ¼ כוס מים (לפי הצורך)
לרוטב בצל
- שמן זית
- 2 בצל
- 80 מ"ל יין פורט
- 100 מ"ל ציר ירקות
לרוטב פטריות
לפאי
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: מעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, שמן זית (או חמאה), ומלח בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי כמו חול
- מוסיפים את החלמון ומעבדים קצרות רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לכדורונים. אם יש צורך מוסיפים מים
- מוציאים את הבצק מקערת מעבד המזון או המיקסר ומשתמשים לפי הצורך. טיפ: ניתן להוסיף לבצק גרידת לימון. ניתן להחליף חצי מכמות הקמח הלבן לקמח כוסמין
- להכנת הפאי: משטחים את הבצק ומעבירים לתבנית פאי 22 משומנת או מספר קטנות יותר
- שמים על הבצק בתבנית גרגירי חומוס יבש כדי להכביד על הבצק
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 5 דקות ואח"כ מצננים את התבנית עם הבצק
- הכנת רוטב הבצל: חותכים את הבצל לגפרורים ז'וליאן Julienne
- במחבת או בסיר גדול עם שמן זית מטגנים את גפרורי הבצל על להבה נמוכה עד שהבצל מתקרמל
- שומרים חלק מהבצל המקורמל לשימוש ברוטב הפטריות
- מוסיפים לסיר עם חלק מהבצל יין פורט, וממשיכים לטגן ולצמצם את הנוזלים
- תוך כדי כך, מוסיפים לסיר את הציר ומבשלים במשך 15 דקות נוספות
- מסננים את הבצק ושומרים את הרוטב שקיבלנו
- הכנת רוטב הפטריות: במחבת עם חמאה מטגנים את הפטריות החתוכות עד שהן מזהיבות
- מוסיפים את הבצל המקורמל ששמרנו בשלב 10, מלח ופלפל ומערבבים
- מוסיפים את השמנת ומבשלים 10 דקות נוספות
- במיקסר טוחנים את תערובת הפטריות עד שמקבלים רוטב סמיך וקרמי
- ממלאים את תחתית הפאי האפויה (או מספר תחתיות קטנות אם החלטנו למנות אישיות)
- מקשטים עם פטריות מוקפצות נוספות, בצל כבוש חתוך לרבעים ועלי תימין טריים
- להגשה, מצפים את הפאי ברוטב הבצל ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…