חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שמרים קקאו ושקדים

עוגת שמרים עשירה בטעמי שוקולד ושקדים לכל חג ואירוע ||| עוגה שנראית כמו עוגת בבקה שוקולד של פעם אבל עשיקה בטעם מקומי עשיר ||| על בַּבְּקָה Babka כבר סיפרנו בעבר וכך גם על עוגת השמרים עם שוקולד של ז'נט בר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פס עוגת בבקה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (2 פסי עוגה)

לבצק

למילוי

לזיגוג

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס סירופ טעם שקדים רוזטה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ללא הביצה, לקבלת בצק רך וגמיש
  2. מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה
  3. הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לשתי עלים מלבניים בעובי 1/2 ס"מ ובאורך תבנית האינגליש קייק שלכם
  4. מורחים רבע מכמות ממרח השקדים על כל יריעת בצק
  5. מפזרים על הבצק עם הממרח, באופן אחיד חצי מכמות הקקאו ומעל סוכר חום
  6. מקפלים את הבצק לחצי
  7. מרדדים בעדינות עם מערוך, כך שתקבלו עלה בצק דומה למה שהיה עם שכבת מילוי בין שתי שכבות דקות של הבצק
  8. חוזרים על שלב 4-5 פעם נוספתם
  9. בשליש התחתון של הבצק מפזרים פיסות מרציפן לכל האורך
  10. מגלגלים את הבצק לקבלת שני גלילי בצק ארוכים ומלאים כל טוב
  11. בעזרת סכין חוצים לאורך כל גליל בצק, כך שתקבלו שתי רצועות עשירות במילוי
  12. כורכים את רצועות הבצק המלאות אחת בשנייה לקבלת סליל בצק
  13. מניחים בתבניות משומנות או מרופדות בנייר אפייה
  14. מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה של 40-50 דקות
  15. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  16. מברישים את פני העוגות בביצה טרופה
  17. אופים במשך 35-40 דקות
  18. הכנת הזיגוג: מחממים בסיר קטן את כל מצרכי הזיגוג עד לרתיחה
  19. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד הסמכה אך לא יותר מידי
  20. מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים את העוגות בסירופ הזיקוק החם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *