עוגת שמרים עשירה בטעמי שוקולד ושקדים לכל חג ואירוע ||| עוגה שנראית כמו עוגת בבקה שוקולד של פעם אבל עשיקה בטעם מקומי עשיר ||| על בַּבְּקָה Babka כבר סיפרנו בעבר וכך גם על עוגת השמרים עם שוקולד של ז'נט בר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 פסי עוגה)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה XL
- קורט מלח
למילוי
לזיגוג
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ללא הביצה, לקבלת בצק רך וגמיש
- מכסים את הקערה במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה
- הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לשתי עלים מלבניים בעובי 1/2 ס"מ ובאורך תבנית האינגליש קייק שלכם
- מורחים רבע מכמות ממרח השקדים על כל יריעת בצק
- מפזרים על הבצק עם הממרח, באופן אחיד חצי מכמות הקקאו ומעל סוכר חום
- מקפלים את הבצק לחצי
- מרדדים בעדינות עם מערוך, כך שתקבלו עלה בצק דומה למה שהיה עם שכבת מילוי בין שתי שכבות דקות של הבצק
- חוזרים על שלב 4-5 פעם נוספתם
- בשליש התחתון של הבצק מפזרים פיסות מרציפן לכל האורך
- מגלגלים את הבצק לקבלת שני גלילי בצק ארוכים ומלאים כל טוב
- בעזרת סכין חוצים לאורך כל גליל בצק, כך שתקבלו שתי רצועות עשירות במילוי
- כורכים את רצועות הבצק המלאות אחת בשנייה לקבלת סליל בצק
- מניחים בתבניות משומנות או מרופדות בנייר אפייה
- מכסים את העוגות במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה של 40-50 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מברישים את פני העוגות בביצה טרופה
- אופים במשך 35-40 דקות
- הכנת הזיגוג: מחממים בסיר קטן את כל מצרכי הזיגוג עד לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד הסמכה אך לא יותר מידי
- מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים את העוגות בסירופ הזיקוק החם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite