צ'יפס מתנפח הוא פינוק שווה שדורש קצת טרחה ||| היו ימים בהם דוכן פלאפל בוטיק היה מציע תפוחי אדמה מנופחים כמעדן בתוספת למנת הפלאפל ||| תכינו את פרוסות התפודים פעם אחת ולא תוכלו להפסיק כי הוא אחד הביסים הטעימים שיש ||| מעל פיתה עם פלאפל, לצד סלט ירקות או ככה לבד עם מטבלים שווים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך
מצרכים
- 3 תפוח-אדמה
- 2 ביצים L
- 1/2כוס מי סודה לשתייה
- 1 כוס קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
לטיגון
- 1 כוס שמן
שלבי הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ועם מנדולינה או מְעְַבֵּד מזון עם דסקית פריסה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר
- מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה עם הרבה מים קרי
- בקערה גדולה נפרדת, שמים ביצים ומי סודה וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את שאר המצרכים וטורפים לקבלת בלילה אחידה
- בסיר רחב שמים שמן רק עד גובה טיגון, ומביאים לסף רתיחה
- מסננים את פרוסות תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם במגבת או נייר מגבת. הערה: חשוב לייבש את פרוסות תפוחי האדמה, אחרת הבלילה לא תידבק לתפוחי האדמה
- טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה, ומיד מעבירים לשמן הרותח
- מטגנים משני הצדדים עד הזהבה
- מעבירים לצלחת עם נייר מגבת לספיגת השמן
- ממליחים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…