חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: צ'יפס מתנפח

צ'יפס מתנפח הוא פינוק שווה שדורש קצת טרחה ||| היו ימים בהם דוכן פלאפל בוטיק היה מציע תפוחי אדמה מנופחים כמעדן בתוספת למנת הפלאפל ||| תכינו את פרוסות התפודים פעם אחת ולא תוכלו להפסיק כי הוא אחד הביסים הטעימים שיש ||| מעל פיתה עם פלאפל, לצד סלט ירקות או ככה לבד עם מטבלים שווים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

צ'יפס נפוח (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

לטיגון

שלבי הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ועם מנדולינה או מְעְַבֵּד מזון עם דסקית פריסה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר
  2. מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה עם הרבה מים קרי
  3. בקערה גדולה נפרדת, שמים ביצים ומי סודה וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה
  4. מוסיפים את שאר המצרכים וטורפים לקבלת בלילה אחידה
  5. בסיר רחב שמים שמן רק עד גובה טיגון, ומביאים לסף רתיחה
  6. מסננים את פרוסות תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם במגבת או נייר מגבת. הערה: חשוב לייבש את פרוסות תפוחי האדמה, אחרת הבלילה לא תידבק לתפוחי האדמה
  7. טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בבלילה, ומיד מעבירים לשמן הרותח
  8. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה
  9. מעבירים לצלחת עם נייר מגבת לספיגת השמן
  10. ממליחים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *