אין מאכל יותר מזוהה כישראלי מאשר פלאפל ||| גם אם אנחנו לא המצאנו את הפלאפל כפי שסיפרנו כבר בעבר כאן ||| הפעם מתכון עשיר בטעמים עם תיבול ישראלי כמו שכולנו הישראלים אוהבים ||| כמובן, שכדורי הפלאפל ייהנו לרבוץ בפיתה טרייה עם שלל תוספות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1.5 כוסות גרגרי חומוס יבשים קטנים / בולגרים
- 1 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 כוס עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1 בצל קטן מקולף וחתוך לחצי
- 5 שיני שום קלופות
- 1/2 פִּלְפֵּל ירוק חריף
- 5 כפות מים
- 2 כפות גדושות פירורי לחם
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
לטיגון
- 1 ליטר שמן
להגשה
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במים לפחות 12 שעות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) טוחנים את החומוס עם כוסברה, פטרוזיליה, בצל, שום ופלפל החריף עד לקבלת מרקם אחיד
- מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, פירורי לחם ותבלינים
- מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה
- מוסיפים לתערובת את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק
- בידיים לחות יוצרים כדורים מתערובת הפלפל
- מטגנים את הכדורים בסיר בשמן במשך 3-2 דקות, עד להשחמה
- מגישים לצד טחינה, ירקות חתוכים ופיתה או מכניסים הכול לתוך פיתה
- מתבלים בעמבה או טבסקו או סחוג
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite