מתכון: מרק צ'ילה ירוק Green Chile Soup

מרק צ'ילי ירוק קל, מחמם ועשיר בטעם ||| מגישים לצד טורטיות חמות או באגט טרי ||| מומלץ לאוהבי החריף, להגיש מרק זה גם עם פרוסות פלפל חלפניו כבושים, גבינה ועשבי תיבול טריים בקערה לבנה ||| צמחונים יכולים להוסיף למרק קוביות טופו ואילו הקרניבורים יעדיפו קוביות בשר עוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק צ'ילה ירוק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

  • 1 כף שמן זית או חמאה
  • ½ כוס בצל חתוך דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • ½ כוס פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק טרי קצוץ
  • 150 גרם בשר עוף או טופו חתוכים לקוביות
  • 1.5 כפיות כַּמּוֹן
  • 500 מ"ל ציר מרק שאוהבים (עוף או ירקות – מה שאוהבים)
  • 250 מ"ל שמנת צמחית 15%
  • שדרוג
  • 300 גרם גרגרי תירס (מקופסת שימורים או קפואים)

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית או ממיסים את החמאה
  2. מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד לשקיפות
  3. מערבבים פנימה את השום, צ'ילי ירוק, עוף או טופו וכמון
  4. מבשלים כדקה עד שהטעמים מתערבבים
  5. מערבבים פנימה ומבשלים את ציר המרק שבחרתם והשמנת למשך כ- 5 דקות, עד שהמרק חם

הגשה

  1. יוצקים לקערות מרק
  2. מפזרים מעט גבינת צ'דר וקצת שמנת חמוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

כתיבת תגובה