מרק צ'ילי ירוק קל, מחמם ועשיר בטעם ||| מגישים לצד טורטיות חמות או באגט טרי ||| מומלץ לאוהבי החריף, להגיש מרק זה גם עם פרוסות פלפל חלפניו כבושים, גבינה ועשבי תיבול טריים בקערה לבנה ||| צמחונים יכולים להוסיף למרק קוביות טופו ואילו הקרניבורים יעדיפו קוביות בשר עוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 כף שמן זית או חמאה
- ½ כוס בצל חתוך דק
- 1 כפית שום כתוש
- ½ כוס פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק טרי קצוץ
- 150 גרם בשר עוף או טופו חתוכים לקוביות
- 1.5 כפיות כַּמּוֹן
- 500 מ"ל ציר מרק שאוהבים (עוף או ירקות – מה שאוהבים)
- 250 מ"ל שמנת צמחית 15%
- שדרוג
- 300 גרם גרגרי תירס (מקופסת שימורים או קפואים)
להגשה
- 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
- ¼ כוס שמנת חמוצה
אופן הכנה
- בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית או ממיסים את החמאה
- מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד לשקיפות
- מערבבים פנימה את השום, צ'ילי ירוק, עוף או טופו וכמון
- מבשלים כדקה עד שהטעמים מתערבבים
- מערבבים פנימה ומבשלים את ציר המרק שבחרתם והשמנת למשך כ- 5 דקות, עד שהמרק חם
הגשה
- יוצקים לקערות מרק
- מפזרים מעט גבינת צ'דר וקצת שמנת חמוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite