מרק עגבניות וצְנִימוֹנִים Crouton Croûte ביתי יכול להיות מנה טעימה ומשביעה ||| מרק עשיר ויטמינים ונוגדי חמצון כמו ליקופן, שתורמים לבריאות הכללית ||| מרק עגבניות נחשב לרוב למזון מנחם, ותוספת של קרוטונים יכולה להוסיף קראנצ'יות, טעם ושובע ||| בעוד שקרוטונים יכולים להוסיף מרקם וטעם, הם לרוב עשירים בקלוריות ופחמימות, ועל כן מומלץ להוסיפם במתינות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למרק
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן (קופסת שימורים)
- 2 כוסות מים או ציר ירקות
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 1 כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)
לקרוטונים
- 2 כוסות קוביות קרוטונים או לחם חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס סלרי קצוץ דק
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים (רֵיחָן (בזיליקום), אורגנו, תימין – מה שאוהבים)
- מלח
- פִּלְפֵּל
לקישוט
- עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה טריה
- גבינת פרמז'ן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- בקערה מערבבים את הקרוטונים, שמן זית, סלדי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל כך שכל התבלינים יכסו את כל הקרוטונים
- פורסים את הקרוטונים המתובלים על תבנית אפייה לשכבה אחידה
- אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ומרקם פריך, תוך ערבוב מדי פעם
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית ומאדים את הבצל ושום הקצוצים עד שהבצל נעשה שקוף
- מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ, מים (ציר ירקות)
- מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות
- מתבלים במלח, פלפל (וסוכר אם רוצים)
- מגישים את המרק חם עם תוספת הקרוטונים
- מפזרים מעל, עלי פטרוזיליה טריים ו/או שבבי גבינת פרמז'ן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…