מתכון: מאפינס תפוגזר ופירות יבשים

פרימור מציעה לכבוד ראש השנה וחגי תשרי מתכון צבעוני עם טעם ונינוח נפלאים ||| מתכון למאפינס תפוזים וגזר בתוספת פירות יבשים ||| מתכון קל להכנה, בשימוש מיץ תפוזים וגזר סחוט טבעי של פרימור ||| מתכון מתאים לשילוב בארוחות החג כקינוח או לאירוח לצד שתייה חמה או קרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפינס תפוגזר ופירות יבשים של פרימור (צילום הדס ניצן)

מצרכים (15 יחידות)

  • 4 ביצים L
  • 280 גרם סוכר חום
  • 220 גרם שמן
  • 150 מ"ל מיץ תפוזים וגזר פרימור
  • 250 גרם קמח
  • 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 3 גזר מגורד דק
  • 50 גרם צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים וגזר
  • 50 גרם תפוח-עץ מיובש קצוצים ומושרים במיץ תפוזים וגזר

לאייסינג

לקישוט

  • חופן פיסטוק או שקדים קצוצים

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו הקצפה טורפים את הביצים וסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים וגזר בזירזוף תוך הקצפה מהירה
  3. מוסיפים את השמן בזירזוף תוך הקצפה מהירה
  4. בקערה יבשה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה וקינמון לקבלת תערובת אחידה
  5. מוסיפים לקציפת הביצים בקערת המיקסר, שליש מתערובת היבשים ומקציפים עד איחוד
  6. חוזרים על שלב 5 ומוסיפים עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה עם השאר
  7. לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את גרידת הגזר
  8. מסננים את הפירות יבשים ומוסיפים למסה
  9. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס
  10. ממלאים בתערובת המאפינס, את השקעים כך שיהיו 3/4 עומק מלאים
  11. אופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יצא יבש
  12. הכנת האייסינג: בקערית קטנה שמים את אבקת הסוכר
  13. מוסיפים בהדרגה 1 כף של מים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה
  14. מורחים את בלילת הסוכר על המאפינס החמים, בעזרת כפית
  15. מפזרים מעל שקדים או פיסטוקים קצוצים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

כתיבת תגובה