פרימור מציעה לכבוד ראש השנה וחגי תשרי מתכון צבעוני עם טעם ונינוח נפלאים ||| מתכון למאפינס תפוזים וגזר בתוספת פירות יבשים ||| מתכון קל להכנה, בשימוש מיץ תפוזים וגזר סחוט טבעי של פרימור ||| מתכון מתאים לשילוב בארוחות החג כקינוח או לאירוח לצד שתייה חמה או קרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (15 יחידות)
- 4 ביצים L
- 280 גרם סוכר חום
- 220 גרם שמן
- 150 מ"ל מיץ תפוזים וגזר פרימור
- 250 גרם קמח
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- 1 כף אבקת אפיה
- 3 גזר מגורד דק
- 50 גרם צימוקים קטנים מושרים במיץ תפוזים וגזר
- 50 גרם תפוח-עץ מיובש קצוצים ומושרים במיץ תפוזים וגזר
לאייסינג
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כף מים
לקישוט
- חופן פיסטוק או שקדים קצוצים
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו הקצפה טורפים את הביצים וסוכר עד קבלת בלילה תפוחה ובהירה
- מוסיפים את מיץ התפוזים וגזר בזירזוף תוך הקצפה מהירה
- מוסיפים את השמן בזירזוף תוך הקצפה מהירה
- בקערה יבשה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה וקינמון לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים לקציפת הביצים בקערת המיקסר, שליש מתערובת היבשים ומקציפים עד איחוד
- חוזרים על שלב 5 ומוסיפים עוד שליש, מקפלים וחוזר חלילה עם השאר
- לאחר קבלת מסה אחידה מוסיפים את גרידת הגזר
- מסננים את הפירות יבשים ומוסיפים למסה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס
- ממלאים בתערובת המאפינס, את השקעים כך שיהיו 3/4 עומק מלאים
- אופים כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יצא יבש
- הכנת האייסינג: בקערית קטנה שמים את אבקת הסוכר
- מוסיפים בהדרגה 1 כף של מים ומערבבים ליצירת עיסה אחידה
- מורחים את בלילת הסוכר על המאפינס החמים, בעזרת כפית
- מפזרים מעל שקדים או פיסטוקים קצוצים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite