חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון עם טעם של בית: עוגיות אלפחורס של איתן ויאיר הורן

אין דבר שמתאר בית ומשפחה יותר מאוכל וכל אחד מהישראלים הנמצאים בשבי חמאס הוא עולם שלם, עם משפחה וחברים שמחכים להם עם חוויות וחלומות, והעוגייה שהם הכי אוהבים ||| הצטרפו לפרויקט טעם של בית Tastes Like Home ושלבו את הסיפורים והעוגיות האהובות עליהם ביחד עם התפילה לשובם במהרה במשלוחי המנות שלכם ||| הפיצו את מי שהם בצורה הכי אישית שיש ועזרו למשפחות במאבק למען החזרת איתן ויאיר הורן ||| כל המתכונים והסיפורים נמצאים באתר טעם של בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות אלפחורס בייתיות עם ריבת חלב (צילום דני בר)

מצרכים

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת  מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר לתערובת חלקה ואוורירית
  2. מוסיפים את חלמוני הביצים אחד – אחד ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה
  3. מנפים יחד את שאר החומרים,
  4. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד
  5. יוצרים כדור בצק ושמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות
  6. מחממים תנור ל- 160 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. ⁠מעבירים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ
  8. קורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ ומסדרים בתבנית המרופדת עם רווחים
  9. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז
  10. מצננים את העוגיות לחלוטין
  11. מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות
  12. מצמידים לכל עוגייה עם ממרח ריבת חלב, עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס
  13. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שריבת החלב תציץ מהשוליים
  14. מגלגלים את העוגיות בצלוחית עם שבבי קוקוס

מתכון באדיבות המשפחה בקישור…

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *