גרסה יצירתית ובריאה יותר לפיצה הקלאסית, שבה הבצק הרגיל העשוי מקמח חיטה מוחלף בבצק על בסיס כרובית ||| פתרון למי שמחפשים תזונה דלת פחמימות, נטולת גלוטן, או פשוט דרך לשלב יותר ירקות בתפריט ||| הבצק עשוי מפרחי כרובית מבושלת או והוא פחות אוורירי מבצק חיטה, והוא נוטה להיות יותר דחוס ולעיתים פריך בשוליים ורך יותר במרכז ||| הטעם העדין של הכרובית משתלב היטב עם רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שונות, ולעיתים קשה להבחין שמדובר בבסיס ירקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 250 גרם קמח כרובית
- 1 ביצה L
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף גבינה לבנה 5% (או גבינה טבעונית רכה)
- ¼ כפית תבלין אורגנו
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 3 כפות שמן זית
לרוטב
- 2 כפות עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית תבלין אורגנו
- ¼ כפית מלח
לציפוי
- גבינה צהובה מגורדת או גבינת מוצרלה מגורדת או תחליף גבינה טבעונית
שלבי הכנה
- מערבבים את כל המצרכים לבצק בקערה לקבלת תערובת אחידה
- מרפדית תבנית בנייר אפייה
- משטחים את הבצק בתבנית המרופדת לצורת עיגול או רבוע או מנות אישיות, בעובי 3-5 מ"מ
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים במשך 20 דקות בלבד
- בינתיים, הכנת הקוטב: בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד
- כשהבצק מוכן מוציאים בעדינות מהתנור ומורחים את הרוטב על פני הבצק המוכן
- מפזרים מעל את גרידת הגבינה או תחליף גבינה שבחרנו
- מחזירים לתנור להמשך אפייה של 6-8 דקות עד שהגבינה מותכת וזהובה
- מוציאים ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…