מתכון: פיצה מקמח כרובית

גרסה יצירתית ובריאה יותר לפיצה הקלאסית, שבה הבצק הרגיל העשוי מקמח חיטה מוחלף בבצק על בסיס כרובית ||| פתרון למי שמחפשים תזונה דלת פחמימות, נטולת גלוטן, או פשוט דרך לשלב יותר ירקות בתפריט ||| הבצק עשוי מפרחי כרובית מבושלת או והוא פחות אוורירי מבצק חיטה, והוא נוטה להיות יותר דחוס ולעיתים פריך בשוליים ורך יותר במרכז ||| הטעם העדין של הכרובית משתלב היטב עם רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שונות, ולעיתים קשה להבחין שמדובר בבסיס ירקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה מקמח כרובית (אילוסטרציה AI ע"י דני בר)

מצרכים

לבצק

לרוטב

לציפוי

שלבי הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים לבצק בקערה לקבלת תערובת אחידה
  2. מרפדית תבנית בנייר אפייה
  3. משטחים את הבצק בתבנית המרופדת לצורת עיגול או רבוע או מנות אישיות, בעובי 3-5 מ"מ
  4. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  5. אופים במשך 20 דקות בלבד
  6. בינתיים, הכנת הקוטב: בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד
  7. כשהבצק מוכן מוציאים בעדינות מהתנור ומורחים את הרוטב על פני הבצק המוכן
  8. מפזרים מעל את גרידת הגבינה או תחליף גבינה שבחרנו
  9. מחזירים לתנור להמשך אפייה של 6-8 דקות עד שהגבינה מותכת וזהובה
  10. מוציאים ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: ביאלי Bialy

סוג של לחמניית שמרים, שבמרכזה שקע ומכוסה באופן מסורתי בבצל קצוץ ופרג מפוזר מעל ||| הביאלי היה חלק מהמטבח האשכנזי

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *