חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט תפוחי אדמה ועגבניות צלויים ומתובלים

מנת פיקניק שאפשר לעשות בבית וגם במנגל ||| הכוכב הגדול הם תפוחי האדמה הקלויים הפריכים בשילוב עם רוטב הברביקיו המעושן והפפריקה ||| מנה ססגונית וצבעונית היא תענוג כתוספת למנה עיקרית של בשר, דגים או טופו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט תפוחי אדמה ועגבניות בגריל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. פזרו על תבנית מרופדת בנייר אפייה את תפוחי האדמה והעגבניות עם שמן הזית, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל ומורחים בשכבה אחידה את התיבול
  3. צולים בתנור 45 דקות תוך ערבוב פעם באמצע זמן הצלייה עד שתפוחי האדמה מזהיבים ופריכים והעגבניות התפוצצו והתכווצו
  4. בזמן שתפוחי האדמה בתנור, ממלאים קערה קטנה במי ברז קרים או חומץ אורז
  5. מוסיפים לקערה את הבצל האדום להשרייה ולהתרככות
  6. בקערת הגשה גדולה מערבבים יחד את רוטב הברביקיו, מיונז, מיץ לימון, דבש, חרדל, פפריקה, אבקת בצל ו- ¼ כפית מלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
  7. כאשר תפוחי האדמה והעגבניות אפויים תנו להם להתקרר במשך 5 דקות
  8. לאחר מכן העבירו את התפוחי אדמה ועגבניות לקערה עם הרוטב
  9. מסננים את הבצל האדום ומוסיפים חצי מהבצל לקערה הגדולה עם תפוחי האדמה והרוטב
  10. מערבבים בעדינות לקבלת אחידות, טועמים התיבול, מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך

הגשה

מקשטים עם הבצל האדום הנותר והשמיר הטרי, ומגישים.

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *