מנת פיקניק שאפשר לעשות בבית וגם במנגל ||| הכוכב הגדול הם תפוחי האדמה הקלויים הפריכים בשילוב עם רוטב הברביקיו המעושן והפפריקה ||| מנה ססגונית וצבעונית היא תענוג כתוספת למנה עיקרית של בשר, דגים או טופו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 750 גרם תפוח אדמה קטנים או חצויים (או רבעים אם התפודים גדולים)
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- ½ כוס בצל אדום דק דק
- 1 כף רוטב ברביקיו
- 1 כף מיונז
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- 2 כפיות דבש או סילאן לטיבעונים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- ½ כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית אבקת בצל
- 1 צרור שמיר טרי, כוסברה או פטרוזיליה קצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- פזרו על תבנית מרופדת בנייר אפייה את תפוחי האדמה והעגבניות עם שמן הזית, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל ומורחים בשכבה אחידה את התיבול
- צולים בתנור 45 דקות תוך ערבוב פעם באמצע זמן הצלייה עד שתפוחי האדמה מזהיבים ופריכים והעגבניות התפוצצו והתכווצו
- בזמן שתפוחי האדמה בתנור, ממלאים קערה קטנה במי ברז קרים או חומץ אורז
- מוסיפים לקערה את הבצל האדום להשרייה ולהתרככות
- בקערת הגשה גדולה מערבבים יחד את רוטב הברביקיו, מיונז, מיץ לימון, דבש, חרדל, פפריקה, אבקת בצל ו- ¼ כפית מלח עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- כאשר תפוחי האדמה והעגבניות אפויים תנו להם להתקרר במשך 5 דקות
- לאחר מכן העבירו את התפוחי אדמה ועגבניות לקערה עם הרוטב
- מסננים את הבצל האדום ומוסיפים חצי מהבצל לקערה הגדולה עם תפוחי האדמה והרוטב
- מערבבים בעדינות לקבלת אחידות, טועמים התיבול, מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך
הגשה
מקשטים עם הבצל האדום הנותר והשמיר הטרי, ומגישים.
בתיאבון