חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים רכות ולעיסות עמוסות בטעם חמאת בוטנים ||| עוגיות קלות להכנה בעלת צורה אופיינית של רשת על פניהן ||| סוד הטעם הוא הבוטנים ומידת האפייה – הקפידו להנחיות ||| עוגיות שיהיו במיטבן יומיים לאחר הכנתן ואפשר גם להקפיא להגשה בעת הצורך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות חמאת בוטנים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 2.5 כוסות קמח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 230 גרם חמאה ללא מלח, רכה אך עדיין קרירה
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 2 ביצים XL
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס בוטנים קלויים יבשים מלוחים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. מציבים הרשת באמצע גובה התנור ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. טוחנים את הבוטנים במעבד מזון כדי להגיע למרקם של פירורי לחם
  4. בקערת ערבוב בינונית טורפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח
  5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת קרם
  6. מוסיפים את הסוכרים ומקציפים 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הערה: מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
  7. מקציפים פנימה את חמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת אחידה
  8. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואחריה הווניל
  9. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עם המיקסר על מהירות נמוכה. טיפ: אל תערבב יתר על המידה
  10. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים רק עד שהם נטמעים
  11. מוציאים את הבצק ומעצבים כדורים של 30 גרם לערך (2 כפות כל אחד) ומניחים על נייר אפייה, ברווחים של 5-6 ס"מ זה מזה
  12. בעזרת מזלג טבול במים, משטחים מעט את העוגיות ואז מסובבים את המזלג ולוחצים בכיוון ההפוך ליצירת תבנית צולבת
  13. אופים העוגיות 10-12 דקות, באמצע התנור שחומם מראש, עד שהן מזהיבות בקצוות התחתונים, חיוורות ומעט אפויות מלמעלה
  14. מניחים להתקרר על נייר אפייה למשך 5 דקות ואז מעבירים לרשת להתקררות מלאה
  15. אחסן עוגיות וכלי אטום.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *