עוגיות חמאת בוטנים רכות ולעיסות עמוסות בטעם חמאת בוטנים ||| עוגיות קלות להכנה בעלת צורה אופיינית של רשת על פניהן ||| סוד הטעם הוא הבוטנים ומידת האפייה – הקפידו להנחיות ||| עוגיות שיהיו במיטבן יומיים לאחר הכנתן ואפשר גם להקפיא להגשה בעת הצורך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2.5 כוסות קמח
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 230 גרם חמאה ללא מלח, רכה אך עדיין קרירה
- 1 כוס סוכר חום בהיר
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 2 ביצים XL
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס בוטנים קלויים יבשים מלוחים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מציבים הרשת באמצע גובה התנור ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- טוחנים את הבוטנים במעבד מזון כדי להגיע למרקם של פירורי לחם
- בקערת ערבוב בינונית טורפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת קרם
- מוסיפים את הסוכרים ומקציפים 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הערה: מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
- מקציפים פנימה את חמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ואחריה הווניל
- מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עם המיקסר על מהירות נמוכה. טיפ: אל תערבב יתר על המידה
- מוסיפים את הבוטנים ומערבבים רק עד שהם נטמעים
- מוציאים את הבצק ומעצבים כדורים של 30 גרם לערך (2 כפות כל אחד) ומניחים על נייר אפייה, ברווחים של 5-6 ס"מ זה מזה
- בעזרת מזלג טבול במים, משטחים מעט את העוגיות ואז מסובבים את המזלג ולוחצים בכיוון ההפוך ליצירת תבנית צולבת
- אופים העוגיות 10-12 דקות, באמצע התנור שחומם מראש, עד שהן מזהיבות בקצוות התחתונים, חיוורות ומעט אפויות מלמעלה
- מניחים להתקרר על נייר אפייה למשך 5 דקות ואז מעבירים לרשת להתקררות מלאה
- אחסן עוגיות וכלי אטום.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון