מתכון לחלה מתוקה מפתיעה לשולחן שבת או חג ובכלל ||| מלכת הג'לי משיקה את הממתיק קליאת ||| ½3 כפיות קליאת שוות ערך למתיקות של כוס סוכר ||| מתכוני חלות תמצאו למכביר אצלנו כמו חלה מתוקה כאן וגם חלה לשבת כאן ||| הפעם חלה שתעשה את השולחן חגיגי ואת הטעם מתוק ובלי הסוכר הממכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 חלות)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפיות קליאת*
- ½2 כוס מים קרים
- 1 ביצים L
- ¾ כוס שמן
- 1 כף שטוחה מלח
לציפוי
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, שמרים וקליאת
- מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לערבב במהירות גבוהה כ- 10 דקות לקבלת בצק חלק ואחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד (מומלץ לעשות 3-4 חורים, כדי שהשמרים ינשמו) ומתפיחים כשעה
- יוצרים כדורי בצק במשקר 100 גרם כל אחד
- יוצרים רצועות בצק אחידות ומכל 5 רצועות קולעים צמה של חלה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מתפיחים את החלות עד להכפלת הנפח
- מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל
- אופים במשך 30-35 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
* ניתן להשיג באתר www.dejellyqueen.com ובחנויות טבע ובריאות ברחבי הארץ.