חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ללא סוכר וללא גלוטן

מתכון לעוגה מפתיעה לשולחן חג השבועות ובכלל ||| מלכת הג'לי משיקה את הממתיק קליאת ||| ½3 כפיות קליאת שוות ערך למתיקות של כוס סוכר ||| עוגת גבינה משגעת והפעם בגרסה בלי סוכר אבל עם המתיקות ובלי קמח וגלוטן והעיקר, הטעם הכל כך אהוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה ללא סוכר עם קליאת של מלכת הג'לי (צילום איילה בן אהרון)

מצרכים (תבנית קפיצית 22)

  • 5 ביצים L מופרדות
  • 3 כפיות שטוחות של קליאת*
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (אפשר גם 3%)
  • ½ כוס חלב 3% (אפשר גם 1%)
  • 20 טיפות תמצית וניל צרפתי (לחילופין, ניתן להשתמש בקליאת בטעם וניל)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים 5 חלבוני ביצים עם 3 כפיות קליאת לקבלת קצף תפוח ולבן
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, חלמוני ביצים, חלב וטיפות תמצית וניל לקבלת תערובת אחידה
  3. לוקחים ⅓ מהקציפה ומערבבים עם תערובת הגבינות בתנועות קיפול עד איחוד
  4. חוזרים על הפעולה עם ½ מתערובת הגבינות שנותרה וכך עד סיום הטמעת הגבינות
  5. מסננים אל תוך המסה את אבקת הפודינג תוך ערבוב
  6. מחממים תנור ל- 140 מעלות טורבו
  7. הכניסו תבנית עם מים לתחתית התנור
  8. יוצקים את המסה לתבנית ומישרים את פני התבנית
  9. אופים במשך 90 דקות
  10. מוציאים את התבנית מהתנור להצטננות כשעה
  11. מכניסים למקרר למשך 3-4 שעות
  12. מקשטים את העוגה כיד הדמיון – עם תות שדה, פירות יער, קצפת או מה שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

* ניתן להשיג באתר www.dejellyqueen.com ובחנויות טבע ובריאות ברחבי הארץ.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *