מתכון לעוגה מפתיעה לשולחן חג השבועות ובכלל ||| מלכת הג'לי משיקה את הממתיק קליאת ||| ½3 כפיות קליאת שוות ערך למתיקות של כוס סוכר ||| עוגת גבינה משגעת והפעם בגרסה בלי סוכר אבל עם המתיקות ובלי קמח וגלוטן והעיקר, הטעם הכל כך אהוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 22)
- 5 ביצים L מופרדות
- 3 כפיות שטוחות של קליאת*
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (אפשר גם 3%)
- ½ כוס חלב 3% (אפשר גם 1%)
- 20 טיפות תמצית וניל צרפתי (לחילופין, ניתן להשתמש בקליאת בטעם וניל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
- תּוּת שָׂדֶה או פירות יער
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים 5 חלבוני ביצים עם 3 כפיות קליאת לקבלת קצף תפוח ולבן
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, חלמוני ביצים, חלב וטיפות תמצית וניל לקבלת תערובת אחידה
- לוקחים ⅓ מהקציפה ומערבבים עם תערובת הגבינות בתנועות קיפול עד איחוד
- חוזרים על הפעולה עם ½ מתערובת הגבינות שנותרה וכך עד סיום הטמעת הגבינות
- מסננים אל תוך המסה את אבקת הפודינג תוך ערבוב
- מחממים תנור ל- 140 מעלות טורבו
- הכניסו תבנית עם מים לתחתית התנור
- יוצקים את המסה לתבנית ומישרים את פני התבנית
- אופים במשך 90 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור להצטננות כשעה
- מכניסים למקרר למשך 3-4 שעות
- מקשטים את העוגה כיד הדמיון – עם תות שדה, פירות יער, קצפת או מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
* ניתן להשיג באתר www.dejellyqueen.com ובחנויות טבע ובריאות ברחבי הארץ.