אורז הקישואים הזה עם גבינה ועשבי תיבול בטעם דומה לריזוטו, אבל צריך הרבה פחות מאמץ להכנה ||| אורז קישואים גבינתי יתאים כמנה עצמאית אבל גם לצד מנת חלבון משרית או מה שאוהבים ||| במתכון נעשה שימוש בגבינת גרוייר שווצרית אבל גם גבינת צ'דר בהירה או כל גבינה צהובה בעלת גוון בהיר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כפות חמאה, מרוככת
- ¼ כוס פירורי לחם
- 2 כוסות מרק עוף דל נתרן
- 1 כוס אורז לבן ארוך
- ½ כפית מלח
- קורט פִּלְפֵּל קאיין
- 2 כוסות קישואים מגורדים
- ¾ כוס גבינת גרוייר מגורדת
- 2 כפיות מיורן טרי קצוץ או אורגנו
שלבי הכנה
- בסיר בינוני ממיסים כף חמאה על להבה בינונית. מוסיפים את פרורי הלחם ומבשלים ומערבבים כ- 2 דקות עד שפרורי הלחם מקבלים גוון קלוי
- שופכים את פרורי הלחם הקלויים לצלחת עמוקה ושמים בצד
- מוסיפים לסיר הריק מרק ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את האורז, מלח ופלפל קאיין, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך
- מקפלים בעדינות פנימה את הזוקיני, גבינה, מיורן ו-2 כפות החמאה הנותרות. מכסים ומניחים להתבשל 5 דקות
- מפזרים את פירורי הלחם ששמרנו בצד ומערבבים
ניתן לאחסן את שאריות האורז-קישואי בכלי אטום במקרר עד ארבעה ימים, ולחמם מחדש במיקרוגל או בתנור. הערה: אפשר להוסיף מעט מים אם אתם חוששים שהאורז יתייבש במהלך תהליך החימום.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…