חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סקיצ'אטה Schiacciate

סיפרנו בעבר על המאפה האיטלקי החביב כל כך פוקצ'ה ||| הפעם מתכון לגרסה של טוסקנה סקיצ'אטה Schiacciate ||| משמעות השם היא מהפועל למעוך ||| סקיצ'אטה ופוקצ'ה דומות במרכיבי הבצק שלהם אבל נבדלים במרקם כאשר פוקצ'הה גבוהה יותר עם מרקם פירורי יותר וספוגי יותר, בעוד שהסקיצ'אטה דקה יותר עם קצוות פריכים יותר ||| כשמכינים שיאצ'טה או שיאצ'ה או סקיאצ'ה, לפני הכנסתו לתנור, לוחצים את הבצק בעזרת האצבעות בנקודות מסוימות, כך שנוצרים ה"חורים" האופייניים לאחר האפייה ||| אזור טוסקנה רשם את Schiaccia di Grosseto ואת Schiaccia pizzicato di Montiano כשמות רשומים למאכל מקומי איטלקי מסורתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סקיצ'אטה טוסקנית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לסטרטר הבצק

לבצק

לשידרוג

  • מלח
  • עלי רוזמרין

אופן הכנה

  1. הכנת הסטרטר: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסטרטר ונותנים לבצק לתסוס במשך 18 שעות בטמפרטורת חדר (כ-20 מעלות)
  2. הכנת הבצק: מוסיפים לקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) 1 ק"ג סטרטר, קמח, לתת, שמרים וחצי מהמים ומערבבים לקבלת בצק טרי
  3. באמצע הערבוב מוסיפים את המלח המומס במים שנותרו תוך כדי עבודה עד שהוא הופך לבצק אחיד ואלסטי
  4. מוסיפים במספר פעימות את שמן הזית תוך כדי ערבול
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה
  6. יוצרים כיכר ומשמנים את פני השטח בשמן זית
  7. מניחים את הבצק למשך שעתיים (בערך), עד שיכפיל את נפחו
  8. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו לפי גודל תבניות האפייה שנשתמש
  9. מניחים לבצק לתפוח למשך 45 דקות
  10. מסדרים את הבצק בתבנית אפייה משומנת היטב ומותחים את הבצק בעזרת האצבעות עד לכיסוי כל פני התבנית
  11. מתיזים על פני הבצק מעט מי מלח, ושמן זית לסירוגין
  12. מניחים לפי הטעם כמה עלי רוזמרין על פני השטח
  13. משאירים להתפחה נוספת של כ- 30 דקות
  14. מחממים תנור ל- 220-230 מעלות
  15. אופים במשך כ- 25 דקות, ואח"כ פותחים מעט את דלת התנור וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *