חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חמין טבעוני עשיר

חמין טבעוני הוא חמין לכל דבר כלומר חם, מנחם, ריחני, ומלא עומק טעמים אבל פשוט בלי בשר, ובלי לוותר על הנשמה ||| הבסיס מתחיל כמו כל חמין: קטניות, דגנים, ירקות ותבלינים שמתבשלים יחד לאורך שעות, בדרך כלל כל הלילה, עד שהכול נמס ומתחבר לטעם אחד עמוק ומרוכז ||| בגרסה טבעונית תמצא לרוב: קטניות כמו שעועית לבנה, שעועית חומה או שעועית אדומה, גרגרי חומוס, עֲדָשִים ||| דגנים כמו חיטה, גריסים, אורז או בורגול (רִיפוֹת) – מוסיפים גוף וספיגה של הטעמים ||| ירקות שורש כמו תפוח-אדמה, בטטה, גזר – נותנים מתיקות טבעית ||| בצל מטוגן חובה לטעם העמוק, ויש שמוסיפים גם ראש שום שלם ||| ביצי תה טבעוניות: יש מי שמשתמש בטופו או בסייטן, מושרים מראש עם ברוטב סויה ||| כל המרכיבים נכנסים לסיר אחד, עם מים שמכסים, ואז מבושלים על פלטה, בתנור או בסיר חשמלי למשך כל הלילה ||| התוצאה היא תבשיל עשיר, עמוק, ושלא חסר בו כלום – גם בלי בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חמין או סחינה (צילום דני בר)

מצרכים (10 מנות)

לרולדת ה"קישקע"

שלבי הכנה

  1. הכנת ה"קישקע": בקערה מערבבים את כל מצרכי הקישקע לקבלת תערובת אחידה צמיגית
  2. מניחים כל פעם חלק מהמסה על ניילון נצמד ויוצרים מספר נקניקים
  3. שומרים את נקניקי הקישקע במקרר למשך 30 דקות לפחות
  4. הכנת החמין: בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל
  5. מוסיפים את הפפריקה ואת השעועית ומערבבים
  6. מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומערבבים
  7. מתבלים בדמי גלאס, סילאן, מלח ופפריקה מרוקאית ומכסים במים מעל גובה הירקות
  8. מוסיפים את הגריסים ללא ערבוב ומניחים מעל את הנקניק הקישקע הצמחוני
  9. מביאים לרתיחה וממשיכים ומבשלים 30 דקות נוספות, מכסים וסוגרים היטב את הסיר
  10. מעבירים לפלטת שבת או תנור בחום נמוך (85-90 מעלות) למשך הלילה

הגשה

מומלץ להגיש לצד חזרת אדומה וחמוצים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *