חמין טבעוני הוא חמין לכל דבר כלומר חם, מנחם, ריחני, ומלא עומק טעמים אבל פשוט בלי בשר, ובלי לוותר על הנשמה ||| הבסיס מתחיל כמו כל חמין: קטניות, דגנים, ירקות ותבלינים שמתבשלים יחד לאורך שעות, בדרך כלל כל הלילה, עד שהכול נמס ומתחבר לטעם אחד עמוק ומרוכז ||| בגרסה טבעונית תמצא לרוב: קטניות כמו שעועית לבנה, שעועית חומה או שעועית אדומה, גרגרי חומוס, עֲדָשִים ||| דגנים כמו חיטה, גריסים, אורז או בורגול (רִיפוֹת) – מוסיפים גוף וספיגה של הטעמים ||| ירקות שורש כמו תפוח-אדמה, בטטה, גזר – נותנים מתיקות טבעית ||| בצל מטוגן חובה לטעם העמוק, ויש שמוסיפים גם ראש שום שלם ||| ביצי תה טבעוניות: יש מי שמשתמש בטופו או בסייטן, מושרים מראש עם ברוטב סויה ||| כל המרכיבים נכנסים לסיר אחד, עם מים שמכסים, ואז מבושלים על פלטה, בתנור או בסיר חשמלי למשך כל הלילה ||| התוצאה היא תבשיל עשיר, עמוק, ושלא חסר בו כלום – גם בלי בשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (10 מנות)
- ½ ק"ג בצל
- 500 גרם לפת קטנה
- 500 גרם בטטה קטנים עם הקליפה
- 1 כרוב סגול בינוני
- ½ ק"ג שעועית לבנה מושרית
- ½ ק"ג שעועית חומה מושרית
- 1 ק"ג תפוח-אדמה חתוכים לקוביות גדולות
- 150 גרם גריסי פנינה
- 400 מ"ל שמן
- 120 גרם רוטב דמי גלאס Demi-Glace
- 80 גרם סילאן
- 30 גרם מלח
- 100 גרם פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מרוקאית
לרולדת ה"קישקע"
- ½ ק"ג קמח
- 100 מ"ל שמן סויה
- 300 מ"ל מים
- 1 קישוא מגורד
- 70 גרם אבקת מרק בצל
- 200 גרם בצל מטוגן
- 80 גרם פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- מעט מלח
שלבי הכנה
- הכנת ה"קישקע": בקערה מערבבים את כל מצרכי הקישקע לקבלת תערובת אחידה צמיגית
- מניחים כל פעם חלק מהמסה על ניילון נצמד ויוצרים מספר נקניקים
- שומרים את נקניקי הקישקע במקרר למשך 30 דקות לפחות
- הכנת החמין: בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל
- מוסיפים את הפפריקה ואת השעועית ומערבבים
- מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומערבבים
- מתבלים בדמי גלאס, סילאן, מלח ופפריקה מרוקאית ומכסים במים מעל גובה הירקות
- מוסיפים את הגריסים ללא ערבוב ומניחים מעל את הנקניק הקישקע הצמחוני
- מביאים לרתיחה וממשיכים ומבשלים 30 דקות נוספות, מכסים וסוגרים היטב את הסיר
- מעבירים לפלטת שבת או תנור בחום נמוך (85-90 מעלות) למשך הלילה
הגשה
מומלץ להגיש לצד חזרת אדומה וחמוצים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite