מתכון מבית אמא לרולדת תרד וגבינות שבילדותי היו מכינים מעלי התרד שגדלו אצלנו בגינה ||| מאפה שהיה תדיר על שולחננו תודות לשלל עלי התרד שגדלו אצלנו בחצר האחורית בין העצים ||| סוג של מאפה שאפשר לגוון עפ"י הגבינות שיש ואוהבים וכמובן עם עשבי תיבול אהובים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר אנחנו מעלים מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
המטבח של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות ומאפים מיוחדים וטעימים. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). חלק מהמתכונים נמצאים כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים (2 רולדות)
לבצק
- 1כפית שמרים יבשים
- 2 כפיות סוכר
- 25 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות קמח
למלית
- 400 גרם עלי תרד טריים שטופים או קפואים מופשרים
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% או גבינה צ'רקסית או גבינת כנען מפוררת
- 100 גרם גבינת מוצרלה מפוררת
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים מים, שמרים וסוכר
- יש לאפשר לשמרים להתמוסס ומניחים בצד כמה דקות עד שמתקבלות בועות והתחלת תסיסה
- מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ומפעילים את המיקסר עם וו לישה
- לשים במהירות בינונית מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד חלק, ודביק במקצת
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומשאירים במקום חמים לתפיחה למשך 1.5 שעות או במקרר מספר שעות
- הכנת המלית: קוצצים את התרד דק ומעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים את יתר מצרכי המלית ומערבבים היטב
- שמים את הקערה מכוסה במקרר
- הרכבת המאפה: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לחלקים שווים לפי מספר הרולדות שרוצים להכין
- מכסים את הבצק לחצי שעה
- מרדדים כל כדור בצק למלבן בעובי 4-5 מ״מ
- מורחים את עיסת המילוי בשכבה אחידה על פני עלה הבצק
- מגלגלים ומהדקים בקצוות
- מעבירים את רולדת התרד לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהתפר של הבצק מונח על הנייר אפייה (כלפי מטה)
- בעזרת הידיים משטחים מעט את רולדת הבצק, מכסים במגבת לחה למשך שעה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים 20-25 דקות עד להזהבה
שדרוג
אפשר להבריש את המאפה בשמן זית לפני או אחרי האפייה או להבריש בביצה לפני האפייה ולפזר שומשום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite