מוס דג או טונה היה מקובל גם במרכז אירופה במאה ה-19 ואילך ||| להכין מוס איכותי היה נדרש גם תוספת ג'לטין ||| כידוע, בעבר וגם היום, ג'לטין מכינים משאריות עור ועצמות ולרוב מפרה נמוכה ||| מחשש לטרפה של הג'לטין, מצאו יהודי פולין בפרט ומזרח אירופה בכלל, מתכון לשאריות דגים או טונה, ללא ג'לטין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 400 גרם טונה במים, מסוננת היטב מכל הנוזלים
- 2 ביצים XL קשות קרות
- 1.5 כף מיונז
- צרור עירית או בצל ירוק
- מלח
- מעט פלפל לבן
אופן הכנה
- במעבד מזון לטחון את כל המצרכים לקבלת מחית אחידה
- לתקן תיבול וסיים טחינה
- לצקת לכלי הגשה (צלחת קישוט של דג או כוסיות הגשה או כל מה שיש)
- לאפסן במקרר למשך לפחות לילה
- להגיש לצד פרוסות באגט או רקיקים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון