תבואות והמתכונאית אריקה לוי מציעים מתכון טעים וקל להכנה לשבועות ובכלל ||| תבואות משיקה סדרה של ניוקי Gnocchi איטלקי אורגני: תפוחי אדמה, תפוחי אדמה ללא גלוטן, תפוחי אדמה עם תרד ותפוחי אדמה עם קמח כוסמין ותרד ||| ניוקי שיכולים להשתדך לכל רוטב או מנה שאוהבים: רוטב עגבניות, רוטב חמאה ומרווה, בשאמל או רוטב חמאה וגבינה ||| הפעם מתכון קצת אחר ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…
ניוקי של Ñoquis del 29
ניוקי Gnocchi הוא מאכל איטלקי מוכר, נפוץ ואהוב לא רק באיטליה. מכינים את במק הניוקי מתפוחי אדמה, סולת, קמח, פירורי לחם או גבינת ריקוטה. המילה מציינת כופתאות וזאת צורת הרבים של המילה Gnocco. למרות שרואים בה סוג של פסטה, מרכיביה שונים וכך גם נהוג להגיש ניוקי עם רטבים שונים.
בארגנטינה, אורוגואי וברזיל – ארצות בהן המטבח האיטלקי מאוד פופולרי, מקובל לאכול ניוקי ב-29 לחודש לפני קבלת המשכורת, וקוראים למנה ñoquis del 29. למה לאכול ניוקי ב- 29 לחודש? לכך יש 2 גרסאות.
הגרסה הנוצרית איטלקית
סיפורו של פנטלאון הקדוש San Pantaleón שבמאה ה-3 התנצר ועלה לצפון איטליה. שם הוא ביצע מעשי ריפוי ונפלאות עד כי הוכרז כקדוש. לפי האגדה, בתאריך 29 יולי, ביקש פנטלאון מכמה איכרים ונציאנים לחם. האיכרים הזמינו אותו לחלוק את שולחנם העני, והציעו את מעט הניוקי שנותרו להם. אסיר תודה, הכריז פנטלאון על שנה של דיג ויבולים מעולים לשמחת האיכרים והדייגים. לאחר שעזב את ביתם, מצאה משפחת האיכרים מטבעות מתחת לצלחת. מאז עברו מים רבים והמנהג לאכול ניוקי ביום ה- 29 של החודש היכה שורש, בעיקר בדרום אמריקה.
הגרסה הסוציאליסטית
גרסה נפוצה הרבה יותר של מקור המנהג לאכול ניוקי ב-29 לחודש, מתייחסת לעובדה שבסוף החודש לא נשאר הרבה כסף בקופת המשפחה ועל כן היה צריך להצטמצם עד הגעת המשכורת ב-1 לחודש. עקרות הבית מצאו פתרון להכין אוכל ממה שעשוי מחומרי הגלם הזולים ביותר. בדרום אמריקה נפוץ סיפור על מהגרים מאיטליה שהיו נוהגים להזמין בסוף החודש את עניי המהגרים לשולחן האוכל בביתם של המהגרים בעלי האמצעים, ותוך כדי הארוחה היו מנילים מתחת לצלחת הניוקי, 2 מטבעות כסף שיעזרו למוזמנים לסיים את החודש.
מצרכים
- 2 חבילות ניוקי אורגני תבואות
- 100 גרם חמאה מלוחה
- שמן זית
- 10 עלי מרווה טריים (שלמים או פרוסים לרצועות)
3 כפות מים - פלפל שחור
- גבינת פרמז'ן
אופן הכנה
- להכין את הניוקי לפי ההוראות הרשומות על האריזה
- לסנן את הניוקי המוכן ולשמור מי הבישול בצד
- לשטוף את הניוקי במים קרים
- בקערה לשים את הניוקי ולפזר מעל מעט שמן זית ולערבב
- לחמם מחבת עמוקה או סוטאז' עם 4 כפות שמן זית והחמאה עד להמסת החמאה
- להוסיף את המרווה ולטגן מעט
- להוסיף מעט מי הבישול ולערבב
- להוסיף למחבת את הניוקי המוכנים, לערבב ולטגן
- לתבל בפלפל שחור ולהקפיץ קלות
- לשים בקערת הגשה לצד גבינת פרמז'ן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito