חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת סולת והדרים טישפישטי Tishpishti

עוגות סולת ספוגות בסירופ נפוצות בחגי תשרי בכל מטבח יהודי מזרח תיכוני ||| יש המגישים אותה גם בשולחן שבת ואפילו לפסח יש גרסת קמח האגוזים במקום סולת ||| העוגה מוכרת בשמות משתנים נוספים כמו בסבוסה, רבני, ספרא, חריסה או נמורה – תלוי איפה אוכלים אותה ||| הגרסאות הטעימות ביותר עשויות עם חמאה ויוגורט, שמקזזים את המתיקות של סירופ הסוכר הדביק ||| לנמנעים מלקטוז ומוצרי חלב ניתן להחליף לחמאה טבעונית ויוגורט קוקוס לא ממותק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בסבוסה או נמורה מתוקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

לסירופ

  • 240 מ"ל מים
  • 200 גרם סוכר
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים טרי

שדרוג

  • 1 כפית מי פריחת תפוז

לעוגה

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הסירופ: בסיר קטן מערבבים את המים והסוכר ומניחים על להבה בינונית-גבוהה
  2. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב להמסת הסוכר
  3. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסירופ מסמיך מעט, 5-7 דקות
  4. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה את מיץ התפוזים ומי פריחת התפוז (אם משתמשים) ומניחים לסירופ להתקרר
  5. הכנת העוגה: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומניחים רשת אפייה באמצע התנור. מרפדים תבנית עוגה עגולה 22 כך שיישארו שוליים נדיבים של נייר אפייה
  6. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר), טורפים יחד את היוגורט, סוכר, חמאה, מיץ תפוזים וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת אחידה
  7. בקערה בינונית מערבבים יחד את הסולת, קוקוס, אבקת אפייה ומלח
  8. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר ומקפלים בעדינות עד להטמעה מלאה ואחידה
  9. מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת, מחליקים את פני העוגה בעזרת מרית
  10. נותנים לבצק לעמוד כ-5 דקות כדי לתת לסולת לספוג חלק מהנוזלים
  11. אופים במשך 35-40 דקות, עד להתייצבות והזהבה קלה מסביב לקצוות וקיסם שננעץ במרכז העוגה יצא נקי
  12. מצננים את העוגה כמה דקות ובעזרת מזלג או שיפוד, מחוררים חורים על פני העוגה
  13. כשהעוגה עדיין חמה, מטפטפים באיטיות 1 כוס סירופ באופן שווה מעל הכל
  14. מניחים לעוגה עם הסירופ לעמוד כ-5 דקות
  15. מטפטפים עוד ½ כוס סירופ (הערה: שמרו את הסירופ הנותר להגשה)
  16. הניחו לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר
  17. תופסים את קצוות הנייר אפייה ומחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה לצלחת הגשה

הגשה

מפזרים קלות באבקת סוכר, מפזרים את שברי הפיסטוק וחותכים לצורת ריבוע או מעוין.

ניתן לשמור את הסירופ בכלי אטום עד שבוע.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *