חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת סולת עשירה

עוגת סולת מוכרת בכל המטבחים במזרח התיכון והבלקן, בשמות שונים אבל זו אותה הגברת בשינוי אדרת ||| סיפרנו על בַּסְבּוּסַה بسبوسة כמו גם על נַמּוּרַה نمورة אבל הפעם זה מתכון לעוגה יותר של המטבח הבלקני ופחות מזרח תיכוני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בסבוסה או נמורה מתוקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אפייה 27X35 ס"מ)

לסירופ

  • 1.5 כוס סוכר
  • 1.5 כוס מים
  • 1/2 לימון – המיץ בלבד
  • שדרוג: 1-2 טיפות מי ורדים או מי זהר

לפיזור

אופן הכנה

מערבבים

  1. בקערה מערבבים את הסוכר, שמן וביצים
  2. מוסיפים את הסולת, צימוקים, תמרים חתוכים, אבקת אפייה וגרידת קליפת הלימון ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  4. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
  5. אופים במשך 25-30 דקות
  6. הכנת הסירופ: בסיר מבשלים את הסוכר, מים ומיץ לימון במשך כ- 30 דקות. הערה: אפשר כמובן לשדרג עם מי ורדים (או מי זהר)
  7. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה
  8. מפזרים מעל את השומשום (או פרוסות שקדים)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *