עוגת סולת מוכרת בכל המטבחים במזרח התיכון והבלקן, בשמות שונים אבל זו אותה הגברת בשינוי אדרת ||| סיפרנו על בַּסְבּוּסַה بسبوسة כמו גם על נַמּוּרַה نمورة אבל הפעם זה מתכון לעוגה יותר של המטבח הבלקני ופחות מזרח תיכוני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אפייה 27X35 ס"מ)
- 1.5 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים XL
- 4.5 כוסות סולת
- 150גרם צימוקים
- 15 תמרים מגולענים וחתוכים לפיסות גדולות
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
לסירופ
לפיזור
- 1/4 כוס שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) או פרוסות שקדים מולבנים
אופן הכנה
מערבבים
- בקערה מערבבים את הסוכר, שמן וביצים
- מוסיפים את הסולת, צימוקים, תמרים חתוכים, אבקת אפייה וגרידת קליפת הלימון ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
- אופים במשך 25-30 דקות
- הכנת הסירופ: בסיר מבשלים את הסוכר, מים ומיץ לימון במשך כ- 30 דקות. הערה: אפשר כמובן לשדרג עם מי ורדים (או מי זהר)
- יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה
- מפזרים מעל את השומשום (או פרוסות שקדים)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite