פסטה ריקו, המתמחה בפסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית עם הבלוגרית הילה וייס – אהבה יומיומית, מציעים מתכון חורפי מחמם ||| מרק חם, מנחם ומחזק המתאים במיוחד לימי החורף הקרים ||| מרק מינסטרונה עם פסטה טרייה מחיטת דורום, שיחד עם הכורכום והירקות הטריים מהווה ארוחה נפלאה ומענגת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 3 עגבניות בשלות
- 1 זוקיני בינוני
- 1/2 כרובית טרייה
- 1 בצל בינוני
- 2 גזר
- 1 בטטה
- 1 ענף סלרי
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס פסטה טרייה פסטה ריקו, מסוג בוסיאטה, פנה, מחיטה מלאה
- 1/2 כפית גרידת כורכום טרי
- 1/4 כוס גרידת גבינת פרמז'ן
- 3 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- שדרוג: ענף רוזמרין
אופן הכנה
- חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הכורכום
- מערבבים דקה ומוסיפים את כל הירקות ומערבבים
- מבשלים על להבה גבוהה במשך כ- 5 דקות
- מוסיפים מים עד כיסוי הירקות ומוסיפים מלח גס
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ- 20 דקות
- טוחנים חצי מכמות המרק עם מוט בלנדר ומשאירים מעט קוביות ירקות בסיר
- מחזירים לכיריים וממשיכים לבשל על להבה בינונית
- מוסיפים פסטה טרייה וענף רוזמרין, ומבשלים כ- 20 דקות נוספות
- מערבבים פנימה את גבינת הפרמז'ן והפלפל השחור ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון